Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Allseas IJmuiden weigert CNV toegang na uitdelen wurgcontract

“Noord-Koreaanse taferelen bij Nederlandse multinational”

Bij de vestiging IJmuiden van Allseas heerst onrust bij de medewerkers over mogelijk vermindering van werk.

Allseas, eigendom van de Nederlander Heerema en wereldwijd marktspeler in offshore-installaties, heeft in Nederland meerdere locaties.

De medewerkers in IJmuiden kregen onlangs te horen dat ze een nieuw flexcontract moeten accepteren. Het argument: door mogelijke vermindering van werk moeten ze overal kunnen worden ingezet. Het alternatief: ontslag accepteren middels een vaststellingsovereenkomst.

Bestuurder Dolf Polders van CNV Vakmensen wilde met zijn leden praten maar werd geweigerd op het bedrijfsterrein. Polders: “Met zo’n wurgcontract ontstaat er onrust binnen een bedrijf en is het logisch dat je dan met je leden gaat praten.”

Toen Polders het terrein wilde betreden werd hij tegen gehouden. Het Allseas-hoofdkantoor verbood hem de toegang. De vakbondsman hield zijn ledenvergadering toen maar op de aanpalende parkeerplaats. Na dit overleg gingen de werknemers weer aan het werk. 

Dolf Polders: “Dit soort toestanden verwacht je misschien bij een kleine onwetende ondernemer, maar niet bij een internationaal opererend concern in, nota bene, Nederlandse handen. Het is hier Noord-Korea niet”, aldus Polders.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid