Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Akkoord sociaal plan Mercedes in Nijkerk

CNV Vakmensen heeft vandaag een akkoord bereikt over een sociaal plan voor de werknemers van Mercedes-Benz Technical Center in Nijkerk. "Een goed sociaal plan, met een stevige ontslagvergoeding en geld voor scholing en bemiddeling naar ander werk", zegt onderhandelaar Gerard van Dijk van CNV Vakmensen.

De vestiging van Mercedes-Benz in Nijkerk, waar voertuigen op maat worden aangepast en omgebouwd, gaat in de loop van dit jaar dicht. Er werken ongeveer zestig mensen. "Mercedes heeft veel werk gehad aan grote klanten als justitie, defensie en politie, maar helaas is de vraag de laatste jaren sterk teruggelopen", zegt Van Dijk. "Het is triest dat zoveel vakkundige mensen hierdoor hun baan verliezen. Hopelijk komen ze, met hulp van het sociaal plan, toch snel weer elders aan het werk."  

Sociaal plan  

De werknemers krijgen een goede ontslagvergoeding (factor 1,35). Daarnaast krijgen ze 2.000 euro voor scholing én een budget voor bemiddeling naar ander werk. Dat budget is afhankelijk van de leeftijd van de werknemers en varieert van 3.500 tot 5.500 euro.  

Van Dijk legt het akkoord op donderdag 13 maart positief voor aan de leden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid