Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Actuele stand van zaken Imtech 9 september 2015

Na een lange tijd van onduidelijkheid heeft de curator van Royal Imtech NV ons dinsdag 8 september geïnformeerd over de laatste business unit, Imtech Industrial Services. Dit was teleurstellend nieuws.

Imtech Industrial Services (IS) failliet en doorstart

Van de curator van Royal Imtech NV hebben wij vernomen dat voor IS de surseance van betaling dinsdag 8 september wordt omgezet in een faillissement. Ook maakt hij bekend dat IS na het faillissement een doorstart zal maken bij minimaal vier verschillende partijen. Dit wordt ook wel een flitsfaillissement genoemd. Op deze manier worden al voor een faillissement regelingen getroffen om een doorstart na faillissement zo snel mogelijk doorgang te laten vinden.

Partijen doorstart IS

Er zouden op dit moment afspraken gemaakt zijn met vier verschillende kopers. Met het Ierse bedrijf Kentech zou een overeenkomst gesloten zijn over het overnemen van de activiteiten van de locaties van Shell Pernis en Shell Moerdijk. Volgens de curator zouden er hierbij 180 werknemers mee over gaan. Ook zouden 165 zzp'ers bij Shell aan het werk kunnen blijven. De firma Verwater zou een drietal locaties van IS overnemen. Het is niet precies duidelijk welke locaties, maar het zou sowieso gaan om Amsterdam en Coevorden. Via deze doorstart zouden er 230 werknemers mee overgaan. Met Convoi zou een overeenkomst zijn gesloten over het overnemen van de activiteiten van IS op de locaties Kerkrade en Roermond. Hiermee zou de werkgelegenheid van 80 personen zijn veiliggesteld. Cegelec zou de activiteiten van IS op de locatie Goes en Kuwait Petroleum overnemen. Ook hier zou het gaan om 80 werknemers. Over de locaties Amersfoort, Leeuwarden en Drachten voeren de curatoren momenteel nog onderhandelingen.

Wat betekent dit voor mij?

De curator gaf aan dat morgen de brieven naar de werknemers van IS worden verzonden, waarin exact staat vermeld voor welke locaties een doorstart van toepassing is en met welke partij. Daarin zal niet staan of je als werknemer in aanmerking komt voor een doorstart. We hebben vernomen dat werknemers die zijn betrokken bij Verwater, afgelopen weekend al hebben gehoord of ze wel of niet in aanmerking komen voor een doorstart. Voor de andere partijen zal dit de komende tijd duidelijk worden. Bij een doorstart na een faillissement ga je niet automatisch mee over. De nieuwe partij kan zelf bepalen of hij mensen wil overnemen en ook wie hij dan wil overnemen. De curator heeft het over aantallen, die eigenlijk nog niet gegarandeerd kunnen worden. Wanneer het faillissement is uitgesproken en de overeenkomst met die nieuwe partij is overeengekomen, dan is het uiteindelijk nog maar afwachten of de aantallen daadwerkelijk gehaald worden. Het zal de komende tijd daarom nog voor veel mensen onzeker blijven, of ze daadwerkelijk een nieuwe arbeidsovereenkomst krijgen aangeboden. Helaas kun je daar juridisch gezien niet veel tegen doen. Wij zijn teleurgesteld over een faillissement, ook al is er sprake van een doorstart. Omdat je in principe al je dienstjaren en verlofrechten verliest. Je moet afwachten of je een nieuwe arbeidsovereenkomst krijgt aangeboden en onder welke voorwaarden. De oude rechten ben je kwijt.

Vervolg IS

De komende tijd zal er voor werknemers van IS nog een hoop duidelijk moeten worden. Tevens zal het UWV ook voor deze groep mensen de loonbetaling overnemen. UWV heeft hiervoor een verkorte procedure opgezet, zodat mensen zo snel mogelijk hun geld krijgen. Werknemers zullen hier door Imtech (namens de curator) van op de hoogte worden gesteld. Er zullen daarvoor ook bijeenkomsten worden gepland. Ook de vakbonden zullen dan bij deze bijeenkomsten aansluiten. Meer informatie hierover volgt later.

Imtech Building Services (BS)

Momenteel is nog maar weinig bekend over hoeveel werknemers vanuit BS waar en wanneer, met een doorstart na faillissement zijn overgenomen. Op dit moment zijn er brieven vanuit Imtech (namens curator/UWV) naar werknemers verzonden, met de uitnodiging om naar de van werk naar werk bijeenkomsten te komen. Daar zijn het UWV, OTIB en de vakbonden aanwezig. Op deze manier hoopt men een beter beeld te krijgen over de huidige ontwikkelingen. Als vakbonden zijn wij bij deze bijeenkomsten aanwezig om uitleg te geven over de diverse workshops die zullen worden georganiseerd, om de kans op ander werk te vergroten. Geef u op voor een van de workshops

Informatie over plaats, datum en tijdstip van die bijeenkomsten volgt na aanmelding.

Vragen over je rechten en plichten bij een faillissement

Veel werknemers hebben vragen over rechten en plichten bij faillissement. Wordt mijn loon wel doorbetaald, hoe zit het met overuren en vakantie dagen, waar moet ik op letten als ik een nieuw contract krijg voorgelegd, moet ik dat accepteren etc. Lees hier alles over faillissement en wat erbij komt kijken

Onze juristen zitten voor je klaar om alle vragen op juridisch vlak te beantwoorden. Misschien is het een korte telefonische vraag. Als er meer tijd nodig is, maken we een afspraak op locatie. Je kunt bellen naar 030 7511570 of mailen naar imtech@cnvvakmensen.nl Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn dan zullen wij u hierover informeren.

Loes Bezemer-Videler, bestuurder      E l.bezemer@cnvvakmensen.nl      T 030 75 11 570

Downloads