Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Acties lijken onvermijdelijk bij skelterbouwer

De werknemers bij skelterbouwer Berg Toys in Wekerom willen gaan actievoeren voor een beter sociaal plan. Dat hebben ze vanmiddag unaniem besloten tijdens een actiebijeenkomst, meldt bestuurder Gerard van Dijk van CNV Vakmensen.

De directie van Berg Toys wil de vestiging in Wekerom (35 werknemers plus 20 uitzendkrachten) per 1 januari 2015 sluiten. Na een wilde staking op 7 oktober heeft de directie een sociaal plan toegezegd, maar het overleg daarover is na vier onderhandelingsrondes mislukt.  

Ontslagvergoeding  

"We kunnen het vooral niet eens worden over de ontslagvergoeding voor werknemers die er niet in slagen om een nieuwe baan te vinden", zegt Van Dijk. "De directie biedt slechts een derde van het bedrag dat wij redelijk vinden. Daar komen we niet uit. Dat betekent dat wij nu een ultimatum gaan stellen aan de directie. Als de directie daar niet op ingaat, volgen er onvermijdelijk stakingen."  

Outplacement en scholing  

CNV Vakmensen wil ook een individueel budget voor outplacement (3.500 euro) en scholing (1.500 euro). Daarin is de directie de werknemers inmiddels grotendeels tegemoet gekomen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid