Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Acties bij Brand Energy

FNV Metaal en CNV Vakmensen organiseren op woensdag 15 juli een lawaaiactie voor het hoofdkantoor van Brand Energy Infrastructures in Vlaardingen. Het bedrijf is, ook na de 24-uursstaking van afgelopen vrijdag in de regio Noord Oost en de Mars voor Respect in Klazienaveen, nog altijd niet bereid een fatsoenlijk Sociaal Plan af te sluiten met de bonden.

Schilderij

Directeur Fred Schuijt krijgt daarom een speciaal schilderij aangeboden. Dit schilderij geeft weer wat de werknemers van de opstelling van deze werkgever vinden. De werknemers van Brand Energy regio Noord Oost (Klazienaveen, Kootstertille, Farmsum en Heteren), waar de reorganisaties plaats vinden, vertrekken in bussen naar Vlaardingen.

24-uursstaking en lang werkoverleg

Bovendien vindt er op vrijdag 17 juli wederom een 24-uursstaking in de regio Noord Oost plaats. In de vestigingen Klazienaveen, Kootstertille en Farmsum.
Daarnaast  wordt er op donderdag 16 juli een extra lang werkoverleg georganiseerd in de vestigingen Klazienaveen, Kootstertille en Farmsum van 07.30 uur tot max 10.30 uur. Daarna wordt het werk weer hervat. Tenslotte wordt, totdat er een fatsoenlijk sociaal plan ligt, (vanaf 13 juli al) elk overwerk geweigerd.

Ultimatum

Op 7 juli hebben FNV Metaal en CNV Vakmensen een ultimatum uitgebracht aan Brand Energy & Infrastructure Services Vlaardingen. Hierin eisten de bonden een goed Sociaal Plan, met vooral een goede 'van werk naar werkregeling' en een fatsoenlijke ontslagvergoeding. Het Sociaal Plan dient een looptijd te hebben vanaf 22 april 2015 tot 1 mei 2019, alsmede een garantie voor onverkorte nakoming ervan, gedurende de looptijd, door de moedermaatschappij van Brand Energy: Bullseye Netherlands Holdings BV te Vlaardingen. Het ultimatum is 9 juli verlopen, de directie blijft bij haar laatste eindbod, wat vrijwel gelijk is aan het eerste bod van mei jl.
Vanaf eind april jl. is er onderhandeld voor een Sociaal Plan voor de in eerste instantie ruim 20 werknemers die getroffen worden in de voorgenomen reorganisatie. Deze reorganisatie betreft de regio Noord Oost, met vestigingen in Klazienaveen, Kootstertille, Farmsum en Heteren. Brand Energy Noord Oost ( voormalig Harsco) is o.a. actief in de isolatiemarkt. In de regio Noord Oost zijn in totaal 136 werknemers werkzaam. Klazienaveen is de grootste vestiging, met ongeveer 80 werknemers.

Slot op de deur

FNV Metaal bestuurder Johan Weijenberg: "Vanaf dag één onderhandelt deze werkgever met het slot op de deur. In de eerste onderhandelingsronde werd er al een 'slikken of stikken' aanbod neergelegd. Onze leden hebben aangegeven dat ze het schamele bod van de werkgevers naar de prullenbak verwijzen. Ze willen een Sociaal Plan met een langere looptijd, een goede 'van werk naar werkregeling' en een fatsoenlijke ontslagvergoeding. En bovendien een goed onderbouwd plan,  waarmee nieuw perspectief ontstaat voor de blijvers. We hebben verder niets meer gehoord van de Brand Energy directie. Daarom gaan we ze nu met een bezoek vereren op hun hoofdkantoor in Vlaardingen."

CNV Vakmensen bestuurder Wilko van Niejenhuis: "Wat de leden willen, gaat eigenlijk om doodnormale dingen. En om de toekomst van de mensen die kunnen blijven. In de regio ligt nieuw werk niet voor het opscheppen. Daarom is een prima 'van werk naar werkregeling' en een acceptabele ontslagvergoeding niet meer dan billijk. Het is echt te gek voor woorden. De vraag is of deze werkgever wel een Sociaal Plan wil afspreken. Dit bedrijf gaat respectloos met de mensen om."

Woensdagochtend 15 juli

Wat: Lawaaiactie en -aanbieding schilderij- voor hoofdkantoor Brand Energy
Waar: George Stephensonweg 15, Vlaardingen
Wanneer: van 11.00 - 12.30 uur.

Vrijdag 17 juli:

Wat: 24 uurs staking Brand Energy Infrastructures regio Noord Oost.
Waar: in de vestigingen Klazienaveen, Kootstertille en Farmsum.
Wanneer: Van vrijdagochtend 17 juli 07.00 uur tot zaterdagochtend 18 juli 07.00 uur. Verzamelen om 07.30 uur voor de vestiging Klazienaveen.  Daarna om 07.45 uur vertrek naar het tijdelijk actiecentrum, Restaurant De Kombuys, Langestraat 506 , Klazienaveen.

Sprekers: Johan Weijenberg, FNV Metaal bestuurder en Wilko van Niejenhuis, CNV Vakmensen.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid