Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

5xbeter gaat door!

De sociale partners in de metaal zetten hun samenwerking voor veilig en gezond werken in de branche onverminderd door. In een gezamenlijk overleg hebben de Stuurgroep en Projectgroep van 5xbeter het Plan van Aanpak 2014-2016 vastgesteld. 

Arbocatalogus

Sinds 2005 werken de sociale partners in de metaalbewerking- en metalektro onder de vlag van 5xbeter gezamenlijk aan de ontwikkeling van een arbocatalogus voor de metaalsectoren. Het doel van deze arbocatalogus is om bedrijven en werknemers op een praktische manier te ondersteunen bij het borgen van veilige en gezonde arbeidsomstandigheden op de werkplek. Na het aflopen van de in de CAO’s vastgestelde financieringsafspraken dit jaar hebben de sociale partners besloten hun samenwerking in 5xbeter nog minimaal drie jaar voort te zetten. En bij een nieuwe uitvoeringsperiode hoort een nieuw plan van aanpak. 

Maatwerk

De komende periode zet 5xbeter in op het nog beter bedienen van de bedrijven, Ondernemingsraden en werknemers in de branche. Maatwerk bieden bij de verschillende stadia van implementatie van arbeidsveiligheid en -gezondheid op de werkvloer. Daarnaast wil 5xbeter haar bereik vergroten: meer bedrijven en medewerkers ondersteunen met het advies van de Verbetercoaches en de 5xbeter instrumenten. 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid