Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

5e cao-overleg Metaaltechniek: afwijzing!

Tijdens de onderhandelingen van 19 maart 2015, werd voor het eerst inhoudelijk onderhandeld over de verschillende voorstellen.

CNV Vakmensen heeft getracht op belangrijke onderwerpen vernieuwingen te realiseren en heeft serieuze pogingen gedaan om te zoeken naar oplossingen en alternatieven. Werkgevers gingen hier niet op in en vonden dat de kloof te groot was en zijn gekomen met een eindbod. Werkgevers kiezen daarmee voor het conflict.
Werkgevers roepen massaal op tot vernieuwing en een verantwoorde cao voor deze tijd. Wij zien dat alleen niet terug in de voorstellen die zij doen. Deze hebben teleurstellend genoeg alleen betrekking op verslechteringen en bieden onvoldoende invulling voor duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling van mensen. Wat ons betreft legt men daarbij de focus op de korte termijn en met slechts één doel: kostenbesparing. Als dat vernieuwend en van deze tijd is, dan wijzen wij dat af.

CNV Vakmensen is van mening dat werkgevers kansen hebben laten liggen en niet zijn ingegaan op onze pogingen om te komen tot een akkoord. We hebben sterk de indruk dat dit mede te maken heeft, met het feit dat werkgevers niet met elkaar op één lijn zitten.

In de eerste week april komt er een uitgebreide cao krant waar we een en ander uitgebreid uitleggen. Ook komt er op de website een pdf van die krant.

Hoe verder?
De komende tijd wil CNV Vakmensen met leden in gesprek over het afgewezen eindbod. Want één ding is duidelijk, een eindbod betekent dat er niet verder gesproken wordt en moeten we ons gezamenlijk beraden op vervolgstappen. Werkgeversorganisaties hebben met het neerleggen van dit eindbod gekozen voor het confl ict en zijn niet bereid geweest om te kijken naar een oplossing. Alleen met de betrokkenheid van leden kunnen wij nog komen tot een acceptabel resultaat!

Komende tijd worden ledenbijeenkomsten en overige activiteiten gepland. Houdt daarom onze website goed in de gaten: www.cnvmetaaltechniek.nl

Oproep:
Bezoek de bijeenkomsten, het gaat om jouw werk!

De onderhandelingsdelegatie CNV Vakmensen, vakgroep CNV Metaaltechniek
Peter de Jong, landelijk bestuurder
Loes Bezemer-Videler, bestuurder
Jurriaan Weerheijm, vrijwillig kaderlid cao Commissie
Peter de Vries, vrijwillig kaderlid CAO Commissie

Blijf nu niet aan de kant staan. Doe mee, praat mee en word lid, voor jouw collectieve arbeidsovereenkomst.

Volg de ontwikkelingen op www.cnvmetaaltechniek.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid