Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

45 banen weg bij FN Steel

“Triest nieuws voor de mensen bij FN Steel. Door financiële tegenvallers verliezen 45 werknemers hun baan", zegt bestuurder Evert-Jan van de Mheen van CNV Vakmensen. Hij hoorde het nieuws vanochtend van de directie, vanmiddag zijn de werknemers geïnformeerd. Van de Mheen: "Het gaat voornamelijk om mensen met een tijdelijk contract. Wij zullen er alles aan doen om een goed sociaal plan af te spreken, waarin begeleiding van werk naar werk centraal staat."

Het staalbedrijf uit Alblasserdam heeft een enerverende periode achter de rug volgens Van de Mheen: "Ze zaten in een holding die halverwege dit jaar deels failliet ging. FN Steel besloot toen zelfstandig verder te gaan. Het bedrijf levert staalprodukten aan de bouw en automotive. Door de crisis is er minder vraag naar hun producten."

 
De bestuurder van CNV Vakmensen wil zo snel mogelijk met werknemers en directie om tafel. "Bij de reorganisatie zetten we in op nieuwe mogelijkheden voor de mensen die hun baan kwijt raken, maar ook een werkbare toekomst voor de achterblijvers."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid