Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

10 jaar 5xbeter

5xbeter is het gezamenlijke project van de 5 cao-partijen in de metaalbewerking en metalektro, waaronder CNV Vakmensen. 5xbeter maakt zich al 10 jaar ijzersterk voor veilig werk.

Via de website en de Verbetercoaches geeft 5xbeter werkgevers en werknemers praktische hulpmiddelen om in de metaal veel voorkomende risico's aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan lasrook, machineveiligheid, schadelijk geluid, fysieke belasting en gevaarlijke stoffen. Er staan Verbeterchecks online waarmee je snel per thema kunt checken of en hoe je veilig en gezond werkt.

Werkplekcheck

Speciaal voor werknemers is er een Werkplekcheck. Om veilig te werken moet je je bewust zijn van de risico’s op je werkplek. Met de 5xbeter Werkplekcheck kun je in een paar eenvoudige stappen nagaan of je veilig en gezond werkt. Bestel de 5xbeter Werkplekcheck door een mail naar info@5xbeter.nl te sturen en laat weten hoeveel exemplaren je wilt ontvangen.

Pimp je lashelm

Vind je een standaard lashelm saai en denk je dat jij hem leuker kunt maken? Doe dan mee met onze wedstrijd en pimp je lashelm. De 3 mooiste ontwerpen worden op een echte lashelm uitgevoerd.

Ga naar 5xbeter.nl/pimpjelashelm, download het deelnameformulier en versier de lashelm. Gebruik daarbij zoveel kleur, plaatjes en ruimte als je wilt. Scan je gepimpte lashelm in en mail hem voor 15 november naar info@5xbeter.nl of stuur hem naar 5xbeter. December 2016 worden de 3 winnaars bekendgemaakt. 

De winnaars ontvangen een naar hun ontwerp gepimpte lashelm. Daarnaast ontvangen ze een MultiVision Grind Carbon of een MultiVision Grind Carbon + MultiC’Air2 PAPR (TH2).

Inspiratie nodig? Kijk eens op YouTube, daar staan verschillende films hoe Amerikaanse lassers hun helmen airbrushen.

Volg 5xbeter online

Als eerste weten welke nieuwe instrumenten 5xbeter ontwikkelt? Een indruk krijgen van wat de Verbetercoaches de hele week doen? Like ons op Facebook of volg ons op Twitter.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid