Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Zeilmakerijen (SZS) - Nieuws

Extra cao-overleg levert eindbod Hiswa en SZS

CNV Vakmensen heeft deze maand zijn uiterste best gedaan om voor de werknemers in de Hiswa en SZS-sector tot een goede loonafspraak te komen. Urenlang hebben we onderhandeld om te kijken of er overeenstemming mogelijk was. In deze nieuwsbrief willen we je verder over de stand van zaken inlichten.

In november 2018 kwamen vakbonden en werkgevers helaas niet tot een nieuwe cao. Vooral de loonsverhoging was het struikelblok.

Begin 2019 werden de bonden opnieuw uitgenodigd door de werkgevers van HISWA en SZS. Zowel werkgevers als vakbonden gaven toen aan dat het nu echt tijd is om tot een nieuwe cao te komen. Op die bijeenkomst stelden de werkgevers voor om een driejarige cao af te spreken. Deze werd in een tweede bijeenkomst verder uitgewerkt met een loonsverhoging voor de laagste salarisgroep van 3% per jaar. De vakbonden hadden als inzet om de laagste groepen er minimaal drie procent per jaar op vooruit te laten gaan.

Het eindbod van werkgevers komt neer op de volgende structurele verhoging van het salaris en de salarisschalen:

1,5% loonsverhoging per 1-10-2018
75 euro per maand per 1-2-2019
50 euro per maand per 1-4-2020

De looptijd is 3 jaar, tot 1 juli 2020.

Gemiddeld gaan de salarissen er met deze salarisverhogingen met 7,5% op vooruit (bij een jaarsalaris van ongeveer € 27.000 per jaar), de laagste lonen 9% en de hoogste lonen 6% over 3 jaar. Dit betekent dat de gemiddelde salarissen er 2,5% per jaar op vooruit gaan en dat is een verbetering van de loonontwikkeling ten opzichte van de afgelopen jaren in deze sectoren.

CNV Vakmensen legt dit eindbod de komende weken voor aan de leden. Je kunt hier je stem uitbrengen tot uiterlijk 15 maart 2019. Ontvang je de nieuwsbrief per post dan kun je op internet het volgende webadres intypen om te stemmen: https://q.crowdtech.com/OIUfQkMn20C6h8h5GciGUA

Erik Maas
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 21 45
E: e.maas@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid