Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Zeilmakerijen (SZS) - Nieuws

CNV leden die vallen onder de cao SZS en cao Hiswa

Uitnodiging ledenbijeenkomst op zaterdag 24 februari.

De onderhandelingen over je cao bevinden zich in een belangrijke fase. Zowel de cao SZS als de cao Hiswa zijn per 30 juni 2017 afgelopen. Bij die onderhandelingen springen er 3 kwesties uit: de loonsverhoging, de integratie van beide cao’s en de reparatie WW/WGA.

Loon
Voor 2017 is er in ‘de oude cao’s’ een loonsverhoging afgesproken van 1,6%. Deze loonsverhoging is op 1 juli 2017 aan iedereen uitbetaald. De gezamenlijke werkgevers willen op dit moment alleen spreken over een loonsverhoging als wij een cao overeenkomen voor meerdere jaren. Uiteindelijk bieden werkgevers concreet 1,3% per 1 juni 2018, 1,7% op 1 december 2018 en 0,9% op 1 juni 2019.

CNV Vakmensen vindt dat er ook in 2018 en 2019 een goede loonsverhoging noodzakelijk is. Dat doet recht aan de inzet van de werknemers, houdt de prijsontwikkeling bij en verhoogt de kans dat ook in de toekomst nieuwe mensen in onze sectoren hun brood willen verdienen.

Integratie cao
Cao-partijen zijn al een tijdje bezig om beide cao’s te integreren en tot een cao te komen. Veel zaken uit de SZS-cao en die van de Hiswa zijn gelijk, of nagenoeg gelijk. Er zijn ook verschillen, bijvoorbeeld op het gebied van de werktijden (wanneer weet je je rooster, wie bepaalt het rooster, hoe lang mag je werken, hoe zit het met seizoenpatronen, overwerk, etc.). Maar ook doorbetaling bij ziekte en reiskosten laten verschillen zien. Op een groot aantal gebieden hebben we nu concrete teksten liggen. Een eerste overleg met kaderleden over deze teksten, maakt helder dat een bredere afstemming op dit moment verstandig is.

Reparatie WW/WGA
Werkgevers in de sector dreigen nu de aanvulling op de WW – die eerder al is afgesproken – afhankelijk te maken van de vraag of we nu tot een nieuwe cao komen. Dit terwijl de CNV Vakmensen leden zich in meerderheid hebben uitgesproken voor reparatie.

Genoeg te bespreken dus. Daarom nodigen wij jou graag uit voor een algemene ledenbijeenkomst, die zal wordt gehouden op:

Zaterdag 24 februari
Locatie: Infrapark Harderwijk, Ceintuurbaan 2 (gebouw 20)
Aanvang: 10.00 tot 12.30 uur (voor een lunch zal worden gezorgd)

Voor deelname aan deze bijeenkomst kan jij jezelf vòòr 20 februari opgegeven via secretariaatcollectief@cnvvakmensen.nl. Na aanmelding ontvang jij een bevestiging en een routebeschrijving.

Erik Maas
Bestuurder
Bereikbaar via 06-51602145 of e.maas@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid