Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao VolkerWessels Telecom - Nieuws

Stem over afschaffen Beoordelen en Belonen bij VWT

In de vorige nieuwsbrief vroegen we jullie naar je mening over het voorstel van VolkerWessels Telecom om Beoordelen en Belonen los te koppelen van elkaar. Daar hebben veel van jullie op gereageerd. We zijn erg blij met al deze reacties. Nu heb je de mogelijkheid om je stem uit te brengen.

Op 6 februari zijn wij in gesprek gegaan over de twee grootste kritiekpunten die we van jullie terug kregen:

- het FIT-gesprek stelt niet zoveel voor en
- wanneer hoor je het als je niet goed functioneert?

Hieronder lees je welke afspraken we daarover hebben gemaakt.

Stemming
Via deze link kun je je stem uitbrengen over deze afspraken. Stemmen is mogelijk tot 1 maart.
De leden die deze nieuwsbrief per post ontvangen, kunnen de stemming ook digitaal via onze website invullen. Ga hiervoor naar www.cnvvakmensen.nl/caos/metaaltechniek/cao-volerwessels-telecom, waar je de nieuwsbrief onderaan de pagina ‘Cao MSD’ vind. Hierin staat de link naar de stemming. Mocht het niet mogelijk zijn digitaal te stemmen, neem dan contact op via secretariaatcollectief@cnvvakmensen.nl.

FIT-gesprek en functioneren
De kritiek op het zogenoemde FIT-gesprek was dat het te kort duurde (“10 minuten op de motorkap”) en dat het niet ging over je huidige functioneren, maar alleen over de toekomst (“waar wil je naartoe?”). Volgens VolkerWessels Telecom is het expliciet de bedoeling dat in het FIT-gesprek ook je huidige functioneren aan de orde komt. De gezamenlijke bonden hebben erop aangedrongen dat goed gekeken wordt naar de plekken waar dit nu niet goed gaat, zodat daar ook actief actie op kan worden ondernomen. Wij vinden dat je niet verrast mag worden door een “slechtnieuwsgesprek”, terwijl je nooit eerder hebt gehoord dat je baas niet tevreden over je was.

Afspraken
Wij hebben afgesproken dat de ondernemingsraad samen met de werkgever goed in kaart brengt waar het FIT-gesprek nog niet goed gaat. Dat gaat zowel over de plekken waar het gesprek helemaal niet plaats vindt als de plekken waar het FIT-gesprek nog niet goed gaat. Op die plekken wordt bekeken of er misschien iets extra’s nodig is, bijvoorbeeld in de begeleiding van leidinggevenden. 

Ook hebben we afgesproken dat HR van VolkerWessels Telecom zal zorgen voor een goede rapportering van de FIT-gesprekken. De beoordelingsgesprekken werden altijd goed gerapporteerd; als deze komen te vervallen is het belangrijk dat de werkgever weet of de FIT-gesprekken worden gevoerd of niet, zodat daar actie op kan worden ondernomen. 

Uiteindelijk is het ook aan jullie; ben je niet tevreden over je FIT-gesprek of wil je überhaupt wel eens een gesprek? Spreek je leidinggevende aan en als dat niet lukt of kan, meld dit dan bij de ondernemingsraad, zodat zij dit kunnen meenemen in hun gesprekken met de directie. De FIT-gesprekken staan iedere 6 weken op de agenda van de ondernemingsraad. 

Ik zie je stem graag tegemoet.

Gerard van der Molen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 22 99 28 55
E: g.vandermolen@cnvvakmensen.nl

 

P.S. Hoe staat ons land er volgens jou voor? Waar maak jij je druk over en welke oplossingen zie jij? Meld je snel aan voor een van de bijeenkomsten in jouw regio: www.cnvvakmensen.nl/destaatvannederland

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid