Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Tankstations en wasbedrijven - Nieuws

Cao-overleg tankstations en wasbedrijven van start

Een goede loonsverhoging, scholing en afspraken over de werkdruk van oudere werknemers. Met die inzet start CNV Vakmensen vandaag het overleg over een nieuwe cao voor de 17.000 werknemers van de tankstations en autowasbedrijven.

De huidige cao loopt per 1 november af. CNV Vakmensen wil een nieuwe, eenjarige cao, met onder meer een loonsverhoging van 2,5 procent. “Daarnaast vragen we aandacht voor scholing van werknemers”, zegt onderhandelaar Gerard van Dijk van CNV Vakmensen. “Ze hebben te maken met een sterk veranderende markt. Een tankstation wordt steeds meer een kleine supermarkt, waar van alles wordt verkocht. Dat vraagt het nodige van werknemers, als het gaat om klantgerichtheid, kennis van voedselveiligheid en flexibiliteit. Wij vinden het van belang dat werkgevers goed investeren in opleiding en scholing.”

Oudere werknemers

Verder vraagt de bond aandacht voor de belasting van oudere werknemers. “Wij krijgen veel signalen van oudere werknemers, die moeite hebben met overwerk en nachtwerk. We willen afspraken maken voor die groep, zodat ze hun werk ook op latere leeftijd nog met plezier kunnen doen.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid