Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Tandtechniek - Nieuws

Onderhandelingsresultaat voor Cao Tandtechniek

Ja, jullie lezen het goed. Er ligt eindelijk weer een onderhandelingsresultaat voor de Cao Tandtechniek. De vorige cao eindigde op 1 juli 2014 en nu ligt er een nieuw resultaat.

Is de cao voor iedereen in de sector?

Helaas, het antwoord is nee. Binnen de Tandtechniek zijn drie werkgeversorganisaties: NWVT, VLHT en BTT. De BTT heeft voor de zomer een eigen cao ingediend. Een cao waarvan momenteel juridisch wordt uitgezocht of deze wel mocht worden afgesloten. Zodra daar meer over bekend is, komen wij bij jullie terug.

Dit betekent dat leden die momenteel werken bij een werkgever die lid is van de BTT, gebonden zijn aan de cao die de werkgever toepast. Jullie kunnen ook niet meestemmen over het bijgevoegde onderhandelingsresultaat.

Stemming

Wij hebben met de NWVT en VLHT een nieuwe Cao Tandtechniek afgesloten. Ben je werkzaam bij een werkgever die lid is van de NWVT of VLHT dan mag je wel over het bijgevoegd onderhandelingsresultaat stemmen.

Ik denk dat dit een eerste stap is in de richting van weer kunnen bouwen aan een goede cao voor jullie. Ik leg dit resultaat dan ook positief aan jullie voor. Digitaal stemmen kan hier. Je kan ook een mail of whatsapp aan mij sturen. Stemmen kan tot uiterlijk 30 oktober. 

Wat staat er in het onderhandelingsresultaat?

 • Er is een looptijd afgesproken van 18 maanden, namelijk van 1 juli 2018 tot en met 31-12-2019.
 • Per 1 januari 2019 komt er een structurele loonsverhoging van 2,25 procent.
 • Er ligt een functiewaarderingssysteem waarin functies zijn opgenomen die niet in het oude systeem staan. Dit nieuwe systeem kan door invoering van een nieuwe cao worden toegepast.
 • Verder komt er een aanpassing in het artikel over loondoorbetaling bij ziekte. Hierbij is duidelijker geworden wanneer en hoeveel recht je hebt op doorbetaling bij ziekte in het tweede jaar.
 • De hele cao-tekst wordt nagelopen op teksten die verouderd zijn ten opzichte van de wet. De tekst is immers sinds 2014 niet meer aangepast.

Hebben jullie vragen? Dan kan je deze altijd naar mij mailen of whatsappen. Het maakt niet uit of het over dit resultaat gaat of dat je vragen hebt over de cao van de BTT. 

Nicole Engmann-van Eijbergen
bestuurder CNV Vakmensen
E n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl 
M 06 5160 1989

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid