Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Tandtechniek - Nieuws

Cao-voorstellen Tandtechniek 2013

CNV Vakmensen zet in op een cao Tandtechniek voor 1 jaar.

Gelet het feit dat er zeer recent een sociaal akkoord is gesloten waarin nog niet alles is uitgewerkt en het (politieke) draagvlak op dit moment wordt besproken door de belanghebbenden, stellen wij op dit moment voor een beperkte looptijd van 1 jaar.

Als onderdeel van het akkoord heeft Staatssecretaris Kleinsma haar wetsvoorstel ingetrokken ten aanzien van het in dienst moeten hebben van een quotum (arbeids)gehandicapten. Dit wordt nu meer op de onderhandelingstafel tussen sociale partners gelegd. Graag zouden wij op dit punt concrete afspraken willen maken.

Met de steeds langer wordende arbeidsrelaties (niet in de laatste plaats door de sterk opschuivende pensioenleeftijd) willen wij graag aandacht voor het thema 'Duurzame inzetbaarheid'.

Met name leeftijdsbewust personeelsbeleid en employability dienen daarin een belangrijke rol te spelen. Leeftijdsbewust personeelsbeleid met name gericht op 'inzetbaarheid en plezier in het werk' bij de gemiddeld ouder worden werknemerspopulatie in de bedrijfstak. Employability met name gericht op beroepsvaardigheden die ook buiten deze bedrijfstak inzetbaar zijn. Dit mede gelet de krimp in arbeidsplaatsen.

Hierbij kan gedacht worden aan een persoonlijk opleidingsbudget of opleidingsfaciliteiten die niet alleen op de huidige beroepsvaardigheid gericht zijn.

Tot slot vragen wij een indexatie van de huidige inkomens van 2,5 procent.

Lees de voorstellen in de download.

Met vriendelijke groet, 

CNV Vakmensen

Jelle Loosman
Bestuurder
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid