Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Motorvoertuigen en tweewielerbedrijven - Nieuws

Wil jij nog iets wijzigen in jouw cao?

Wat gebeurt er toch een hoop in de sector Motorvoertuigen en Tweewielers op dit moment. Jij wilt daarvan op de hoogte blijven, toch? Daarom hebben wij deze maandelijkse nieuwsbrief in het leven geroepen. Zo krijg je altijd de meest actuele en belangrijke items op Je Achterban mee.

Laat nu nog weten wat jij anders wilt in jouw cao

Vanaf 5 september starten de onderhandelingen voor een nieuwe cao Motorvoertuigen en Tweewielers. Voor die tijd horen we graag nog van jou wat jij anders wil zien in de cao. Hoe denk jij over werken in de avonden en op zaterdag? Over het generatiepact? En hoe zit het met werkdruk binnen jouw bedrijf? En wat vind jij een reële salariseis? Deel jouw idee nu hier!

De voorstellenbrief BOVAG is bekend

Alleen onderhandel je sneller, maar samen kom je verder. De bedrijven onder de cao Motorvoertuigen Tweewielers hebben nú de kans zich toekomstbestendig te maken. De dip is voorbij, de omzetten zitten in de lift en resultaten groeien. Het dreigend tekort aan personeel voorkomen we het beste door vol in te zetten op scholing en ontwikkeling. Dat staat in de voorstellenbrief van CNV Vakmensen. Ons samen sterk maken voor deze mooie bedrijfstak. De cao-onderhandelingen met de BOVAG starten 5 september aanstaande. Wil jij weten met welke ideeën wij aan tafel gaan? Dat lees je hier!

Wat gaat er met jouw pensioenleeftijd gebeuren?

Op Je Achterban vraagt 'Dekker' zich af wat er met de pensioenleeftijd gaat gebeuren. Hij is inmiddels 60+ en heeft een versleten rug. Doorwerken tot zijn 67ste ziet hij niet zitten. Daarom zijn vraag aan bestuurder Marco Hietkamp of de pensioenleeftijd nog naar beneden gaat in deze cao. Lees hier het antwoord van Marco

Aan de slag met jouw loopbaan

LoopbaanCentraal is dé plek om aan je loopbaan te werken. Vragenlijsten en opdrachten helpen jou ontdekken wat je wilt en kunt, hoe je in actie komt en hoe je zorgt dat de match met je werk (nog) beter wordt. Gratis en voor niets! Naar LoopbaanCentraal!

Over Je Achterban

Ben jij al deelnemer van Je Achterban Motorvoertuigen en Tweewielers, dan weet jij dit al maar misschien ben je nog geen deelnemer, dan nog even: Je Achterban, jouw online community, wat heb je daar ook alweer aan?

Op Je Achterban:

  • Stel je al je vragen over je werk en inkomen en krijg je gratis antwoord van experts
  • Volg je de cao onderhandelingen en wordt naar jouw mening geluisterd
  • Praat je makkelijk, op een veilige plek met experts en collega's uit het hele land 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid