Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Motorvoertuigen en tweewielerbedrijven - Nieuws

Uitspraak rechter: Bovag heeft ongelijk, Bovag moet premieverdeling PMT toepassen!

In alle sectoren die vallen onder het pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) hoeven de werknemers geen premie meer te betalen voor de overgangs-regeling prepensioen.

Dat geldt ook voor u omdat u onder het pensioenfonds PMT valt. De Bovag heeft opgeroepen om dit te negeren. Hiermee weigeren de Bovag-werkgevers die premie geheel voor hun rekening te nemen. Zij blijven ten onrechte de helft van de premie inhouden bij u en uw collega’s. Vanaf 2015 scheelt dat 3,13% over elke euro die de werknemer meer verdient dan 15.304 euro per jaar. Bij een loon van 2.500 euro scheelt dat de werknemer ongeveer 40 euro per maand.

De Bovag heeft zelfs een kort geding bij de rechter aangespannen tegen PMT. Op 4 december 2014 heeft de rechter de Bovag in het ongelijk gesteld. En de rechter heeft de Bovag en daarmee de Bovag-werkgevers verplicht de PMT-regeling uit te voeren. 

Vakbonden hebben in oktober 2014 al aangegeven rekening te willen houden met de nieuwe premieverdeling en betaling in relatie tot de af te spreken loonsverhoging. Toch wil de Bovag niet om de cao-tafel omdat zij de overige verslechteringen door willen voeren en is tegen PMT in hoger beroep gegaan. Uitspraak in het hoger beroep wordt in februari 2015 verwacht.

LET OP:

De rechter heeft gesproken en Bovag dient de wet te volgen tijdens het hoger beroep.

Per 1 januari 2015 dient uw Bovag-werkgever de nieuwe PMT premieverdeling toe te passen. Als de Bovag werkgever u schriftelijk meldt dat u dit krijgt onder voorbehoud van de uitkomst van het hoger beroep, is het verstandig schriftelijk bezwaar te maken. Dit is een eenzijdige wijziging van uw arbeidsovereenkomst.
Verstandig is om uw vakbond CNV-Vakmensen in te schakelen, dit kan via CNV Info.


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid