Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Motorvoertuigen en tweewielerbedrijven - Nieuws

Kom woensdag de 31e ook naar de BOVAG in Bunnik!

Woensdag 31 oktober aanstaande gaan we de Bovag laten weten dat we niet op hun eisen ingaan over het werken op zaterdag. Maar dat we wel graag verder onderhandelen over een goede cao. Dit willen we als vakbonden CNV, FNV, Unie, graag samen met jou en je collega’s doen.

Kom dus ook!

Woensdag 31 oktober 2018 naar de Bovag, Kosterijland 15 in Bunnik. Vanaf 19.00 uur verzamelen (voor eten en drinken wordt gezorgd). Uiteraard bergrijpen wij dat het voor sommige mensen te ver weg is. Blijf dan zeker meepraten op Je Achterban.

Neem je collega's mee

Stuur ze deze tekst per WhatsApp: “Wil je voorkomen dat de zaterdag een normale werkdag wordt? Kom woensdag de 31e met zoveel mogelijk collega’s naar de Bovag in Bunnik. Verzamelen vanaf 19.00 uur. Klik hier om aan te geven dat je komt, dan is er ook eten.”

Eisen van Bovag

Wij hebben op 22 oktober jl. de Bovag per brief verzocht hun eisen in te trekken en het cao-overleg te hervatten. Anders zijn we uit onderhandeld. Op 25 oktober jl. hebben wij antwoord gekregen. Bovag benadrukt dat ze hun wensen om de zaterdag in te roosteren als gewone werkdag in de cao Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven (MvT) opgenomen willen zien. Hun boodschap is glashelder: akkoord gaan met onze eisen, anders onderhandelt de Bovag niet met ons verder. Op die eis hebben we nee gezegd.

Het gaat om deze drie dingen:

  1. Vijf- of zes-daagse werkweek? Op dit moment bestaat een werkweek uit vijf dagen. Van maandag tot en met vrijdag. In 1961 werd met een nieuwe wet de invoering van de 40-urige werkweek de vijfdaagse werkweek geregeld. CNV Vakmensen vindt de vijfdaagse werkweek met vrijwillig werken op de zaterdag voldoende. Bovag wil een zesdaagse werkweek van maandag tot en met zaterdag waarin je 40 uur ingeroosterd kunt worden, met als reden klaar te zijn voor de toekomst.
  2. Het werken op zaterdag: vrijwillig of verplicht? Nu is werken op zaterdag vrijwillig. CNV Vakmensen vindt dat het vrijwillig moet blijven. In de praktijk geeft dat ook geen problemen. De werkgevers willen daar van af. Zij willen de zaterdag verplicht in je werkrooster opnemen.
  3. Acht uur werken op zaterdag: toeslag of niet? Nu krijg je 33% toeslag per uur als je werkt volgens rooster op zaterdag. Bovag wil dat je op een zaterdag 8 uur werkt zonder toeslag.

Nu samen aan zet

Jij en ik moeten nu de Bovag laten zien en merken dat het ons ernst is. Het komt er nu op aan. Kom daarom met je collega(s) naar de Bovag op woensdag 31 oktober a.s. na je werk. Blijf meepraten op Je Achterban en kijk ook op Facebook: "Autovakmensen nu”.

Maak juist nu je collega's ook lid. Hoe meer leden hoe meer inspraak jij ook hebt!

De onderhandelingsdelegatie CNV Vakmensen,
Henk Trompetter, kaderlid CAO Commissie
Marco Hietkamp, sectorbestuurder, m.hietkamp@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid