Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Motorvoertuigen en tweewielerbedrijven - Nieuws

Ingrijpende reorganisatie bij Welzorg

Welzorg heeft de gezamenlijke vakbonden FNV Metaal en CNV Vakmensen geïnformeerd over de voorgenomen centralisatie.

Welzorg heeft ons uitleg gegeven over de achterliggende redenen voor deze reorganisatieplannen, en over de gevolgen die dit voor jullie heeft. Wij zijn geschrokken van de omvang van deze reorganisatie.

Als gevolg van deze reorganisatie zullen diverse werknemers hun baan verliezen en zal voor anderen gelden dat zij in een andere plaats komen te werken. Dit is zuur voor alle betrokkenen.  

Het huidige sociaal plan loopt af per 1 juni aanstaande. Welzorg wil opnieuw een sociaal plan met de vakbonden afsluiten. Welzorg is tevreden met de “van-werk-naar-werk-faciliteiten” die in het huidig sociaal plan staan, denk aan outplacement en scholing.

FNV Metaal en CNV Vakmensen hebben aan Welzorg aangeboden om het huidige sociaal plan te verlengen. Dat zou betekenen dat de kantonrechtersformule met factor 0,8 zou blijven bestaan. Welzorg beraadt zich hierover.

FNV Metaal en CNV Vakmensen willen graag hetzelfde sociaal plan, omdat je niet kunt uitleggen dat jullie minder zouden krijgen dan degenen die weg moesten in een vorige reorganisatie. Natuurlijk moet het sociaal plan wel aangepast worden aan de huidige situatie, maar minder hoeft zeker niet.

Hoe nu verder? 
Omdat de werkgever (nog) niet bereid is om meer af te spreken dan de wettelijk verplichte transitievergoeding, hebben we nog geen overeenstemming kunnen bereiken over het verlengen van het huidige sociaal plan. Wij hebben met de werkgever afgesproken om tussen nu en twee weken opnieuw overleg te voeren om alsnog te komen tot een goed sociaal plan voor de werknemers van Welzorg.

Uiteraard houden we je hier op de hoogte. 

Heb je vragen dan wel opmerkingen, laat het weten.

Murat Sekercan,
Bestuurder FNV Metaal

Roel van Riezen,
Bestuurder CNV Vakmensen
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid