Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Motorvoertuigen en tweewielerbedrijven - Nieuws

Gratis loopbaantraject via OOMT

De wereld om ons heen is sterk in beweging. Ook in de mobiliteitsbranche hebben technische veranderingen effect op het werk. En vaak is er ook wel iets dat je zelf wilt veranderen. Iets wat je werk leuker of interessanter maakt. Misschien wil je extra vaardigheden aanleren of van functie of bedrijf veranderen? Ook werkgevers willen dat hun medewerkers ‘bijblijven’ en zich ontwikkelen. Wanneer je werkt aan je ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid ben je dus aantrekkelijker voor werkgevers.

Het project loopbaancoaches OOMT

Wij maken je daarom graag attent op het project loopbaancoaches van het opleidingsfonds OOMT. Dit project is opgenomen in het sectorplan en de cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf. Binnen dit project is het mogelijk om geheel kosteloos begeleid te worden door een loopbaancoach. Hij of zij kijkt bijvoorbeeld samen met jou naar hoe jij jouw vaardigheden en talenten kan omzetten in een diploma. Mocht je heel graag een opleiding willen doen die jouw positie op de arbeidsmarkt duurzamer maakt, dan kan de coach besluiten deze opleiding te vergoeden (voorwaarde hiervoor is dat jouw werkgever bij OOMT aangesloten is).

Lees hier wat de loopbaancoach kon doen voor Pedro van Steeg, wasstraatmedewerker  

Persoonlijk Opleidingsplan (POP)

Voor dit project worden onder meer loopbaancoaches van CNV Vakmensen ingezet. Deze loopbaancoaches organiseren praktische workshops. In één van de workshops vul je samen met de coach een Persoonlijk OpleidingsPlan (POP) in waarmee al jouw vaardigheden, kwaliteiten en talenten zichtbaar worden. Een mooi document voor jezelf dat je helpt om richting te geven aan de ontwikkeling in je werk. Met het invullen van de POP denk je namelijk bewust na over wat je al weet, kunt en wat je nog wilt ontwikkelen

Ook voor jouw collega’s en werkgever

Ook voor jouw collega’s of je werkgever bieden de coaches interessante mogelijkheden. Ze kunnen naar de werkplaats toekomen met gratis lunches en vertellen tijdens de lunch meer over de mogelijkheden van het project (lunch van de toekomst). Voor de werkgever kunnen zij bijvoorbeeld een bedrijfsscan of bedrijfsopleidingsplan laten maken. 

Lees hier meer over het project van OOMT in de brochures

Wil je direct in contact komen met een loopbaancoach van OOMT? Bel dan: 06 – 46 16 10 43 of mail naar: m.weidema@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid