Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Motorvoertuigen en tweewielerbedrijven - Nieuws

Geen geldig emailadres in nieuwsbrief over cao MVT

Helaas werkt de link van het e-mailadres niet wat in de nieuwsbrief over jouw nieuwe cao-boekje Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijf staat. Onze excuses hiervoor. Het e-mailadres voor de aanvraag van het cao-boekje is nu wel goed gelinkt: metaal@cnvvakmensen.nl.

De wielen van de auto uitbalanceren of de auto uitlijnen? Het wordt nogal eens door elkaar gebruikt. Het balanceren van de wielen is enkel het in balans brengen van de velg en band. Bij het uitlijnen wordt gecontroleerd of de ophanging waar de voorwielen aan bevestigt zitten in de juiste stand staan. In deze ophanging zitten dan ook verstelpunten om de ophanging met speciale apparatuur en de juiste afstelgegevens in de juiste positie te plaatsen. Deze positie wordt dan ook vanaf verschillende richtingen bijgesteld. Samen moeten ze er voor zorgen dat de wielen op de juiste manier onder de auto staan.

Zo is het ook met dit cao-boekje gegaan, die bijgesteld moest worden en waarin veel leden zich actief voor hebben ingezet.

Alle verschillende partijen hebben hun inbreng gehad, daardoor wordt de cao bijgesteld. CNV Vakmensen heeft met de caocommissie- en (kader)leden in de bedrijven veel gesproken over de cao. De cao moeten kunnen rekenen op een goed draagvlak en op de juiste manier in de praktijk worden gehanteerd door de vakmensen.

In oktober 2018 hebben de cao-onderhandelingen geleid tot actie van de vakbonden aan de poort van de Bovag en de eerste staking in garages omdat de Bovag kwam met verslechteringsvoorstellen, een dictaat, vooral rondom het werken op zaterdag. De vakmensen zijn het belangrijkste kapitaal van een bedrijf. Reden genoeg dus om goed voor ze te zorgen. Daarin is de cao een belangrijk middel. Gelukkig kwamen ook de werkgevers binnen de Bovag tot dat inzicht. En is er in november 2018 een cao afgesloten met daarin ondermeer een goede loonsverhoging en het generatiepact. En het werken op zaterdag blijft zoals was afgesproken.

Toch heeft het lang geduurd voordat het cao-boekje er lag. Dat heeft te maken gehad met de wijzigingen van de lonen voor de jongeren en de aanvraag voor een Algemene Verbindende Verklaring (AVV) van de cao bij het ministerie van Sociale Zaken. Uiteindelijk heeft de Bovag ingestemd met de aanpassing conform de wettelijke kaders. Wij zijn dan ook erg blij dat we je het cao-boekje kunnen aanbieden.

Aanvragen cao-boekje Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijven
Vorig jaar hebben leden al een aanvraag gedaan voor het ontvangen van een papieren versie van de cao MVT. Deze zijn vandaag naar de betreffende leden gestuurd. Degene die nog een cao-boekje willen ontvangen, kunnen een mail sturen naar metaal@cnvvakmensen.nl (Graag met vermelding van je naam en postcode met huisnummer)

Maar wees er snel bij, er is nog een beperkt aantal cao’s over!!

Je kunt ook de cao-tekst kosteloos downloaden van onze website:
https://www.cnvvakmensen.nl/caos/metaaltechniek/cao-motorvoertuigen-en-tweewielerbedrijven

In najaar 2020 opnieuw cao-onderhandelingen
In het najaar 2020 zijn er opnieuw cao-onderhandelingen, de looptijd van deze cao is tot en met 31 oktober 2020. Deze onderhandelingen zullen gedaan worden door collega Nicole Engmann-van Eijbergen.

Lid van CNV Vakmensen van belang
Veel werknemers zien in dat het hebben van een cao zorgt voor goede afspraken en voor duidelijkheid. Alle voorwaarden en afspraken staan in het cao-boekje, zoals werktijden, loondoorbetalingen bij ziekte, pensioen, aantal vakantiedagen. De cao verlost je ook van tijdrovende en moeilijke salarisonderhandelingen met je eigen werkgever. Dat doen wij door en voor de leden van CNV Vakmensen in de MVT. Genoeg redenen om lid te zijn of te worden van CNV Vakmensen.

Mede namens de cao-commissie MVT
Marco Hietkamp, cao-onderhandelaar

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid