Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Motorvoertuigen en tweewielerbedrijven - Nieuws

FNV en CNV in gesprek met directie Motorhuis.

In 2017 verder met investeren en realiseren verbeteringen.Op vrijdag 16 december heeft er een gesprek plaats gevonden tussen vakbondsbestuurders Jan Wit van FNV Metaal , Gerard van der Molen van CNV Vakmensen, de directeur van Motorhuis de heer Mark Dijkstra en de financieel directeur van de Sp

Op vrijdag 16 december heeft er een gesprek plaats gevonden tussen vakbondsbestuurders Jan Wit van FNV Metaal , Gerard van der Molen van CNV Vakmensen, de directeur van Motorhuis de heer Mark Dijkstra en de financieel directeur van de Spuigroep de heer Bart Derksen. Hieronder het verslag.

Motorhuis stand van zaken algemeen
2016 stond in het teken van het bedrijf leren kennen; het doorvoeren van de reorganisatie die al in 2015 was opgestart door Markeur en verbeteringen realiseren. De directie laat zich daarin bij staan door externe adviseurs. In 2016 zijn er al resultaten geboekt in bijvoorbeeld kwaliteitsverbeteringen. Ook in 2017 gaat de directie door met het verbeteren en versterken van Motorhuis. De medewerkers zijn een belangrijke schakel in het behalen van de resultaten.

Wanneer de fase “van het huis op orde” afgrond is, komt de volgende fase. Wanneer mogelijk met het uitbreiden van het aantal te verkopen merken. Wel op de wijze zo de trend nu is: single branded. Voor de klant moet het dus heel duidelijk zijn in de showroom van welk merk hij is binnengestapt. Achter de schermen zal er zoveel mogelijk worden samengewerkt natuurlijk.

Motorhuis stand van zaken bijzonder
Aan het begin van het jaar was Motorhuis juist weer opgestart in Hillegom omdat de directie daar kansen zag. Sluiting was niet de bedoeling. Maar de huur is door de eigenaar opgezegd. Inmiddels zijn er andere panden waarin Motorhuis zit aangekocht. Het pand in Velserbroek wordt een occasioncenter met eigen aftersales. De auto’s die zijn ingezet in de lease gaat Motorhuis zelf verkopen. Vestiging Forepark wil men met nieuwbouw uitbreiden. Voor vestiging Nijmegen en stand-alone concepten hoopt de directie op de korte termijn duidelijkheid te kunnen geven.

Informeren van medewerkers door directie
Directeur Mark Dijkhuis onderschrijft dat informeren van de medewerkers belangrijk is. Sommige informatie kan pas gedeeld worden wanneer deze definitief is en met instemming van de importeur. Begin 2017 is het voornemen om met een roadshow over de besluiten van de directie de vestigingen te bezoeken. Meer informatie en sneller informeren zal in 2017 vorm gaan krijgen (bijvoorbeeld via app-berichten).

Uitblijven OR verkiezingenDe organisatie van de OR verkiezingen is blijven liggen door langdurige ziekte en voorrang geven aan andere werkzaamheden. Vanaf januari komt een nieuwe HR manager in dienst en deze zal belast worden met het voortvarend oppakken van de OR verkiezingen. In januari zal een kennismaking met de nieuwe HR manager plaats vinden. Wie nu al geïnteresseerd is in OR werkzaamheden kan zich melden. Jullie zijn nodig om medezeggenschap meer waarde te geven. De OR zal voor de hele Spuigroep ingesteld worden.

Harmonisatie
In de brief namens de directie van 16 oktober wordt verwezen naar een harmonisatie met betrekking tot de betaaldatum salaris, betaaldatum vakantiegeld en het vervallen van de winstdelingsregeling Markeur. Wij hebben daarover onze zienswijze herhaald. De directeur Bart Derksen gaf aan dat de harmonisatie alleen op deze drie punten betrekking heeft. En hij gaf aan dat de oude Markeur OR begin 2016 ingestemd had op deze drie punten omdat deze oude Markeur OR daar zeggenschap over zou hebben. Wij hebben de directie gevraagd om ons hierover nader te informeren. Overigens kan elke medewerker die op datum overname in dienst was en het niet eens is met deze wijziging nakoming van zijn oude arbeidsvoorwaarden claimen en zich melden.

Samenvoeging Multilease en Achilles
We hebben navraag gedaan over de afwikkeling van deze samenvoeging. Naar zeggen van de directie zijn er er medewerkers geweest die in discussie zijn gegaan over de voorwaarden. Alle discussies zijn met instemming van beide partijen afgerond.

CAO naleving inzake compensatie voor het werken op de zaterdag
De directeur Mark Dijkstra stelt inzake van naleving van de cao dat hij er rechtlijnig in zit. Werknemersrechten uit de CAO moeten nageleefd worden. Medewerkers moeten hun leidinggevende daarover vragen kunnen stellen zonder dat ze daarop aangekeken worden. En waar de cao hem als werkgever de eerste keuze geeft, zal hij daar desgewenst gebruik van maken.

Tot slot
Blijf vragen stellen aan uw leidinggevende op de vestiging. Besef dat u net zoals uw collega waarschijnlijk dezelfde vragen en belangen heeft. Trek samen op. Deel informatie met uw vakbond. En weet dat u van waarde bent voor het bedrijf. Zonder u kunnen de klanten niet geholpen worden en is er geen omzet. Fijne feestdagen en een voorspoedig 2017 toegewenst.

Gerard van der Molen
Bestuurder CNV Vakmensen
T: 06 – 22 99 28 55
E: g.vandermolen@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid