Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Motorvoertuigen en tweewielerbedrijven - Nieuws

Eind april uitspraak rechter over pensioenbetaling

Bedrijfstak Motorvoertuigen en Tweewielers: Doe je eigen pensioencheck op de website! Het Hof in Den Haag doet 21 april aanstaande uitspraak in het spoedappèl dat op 16 maart jl. diende inzake de zeggenschap over de pensioenpremieverdeling in de sector Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven MVT

CNV Vakmensen is van mening dat Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) de in de sector Metaal en Techniek afgesproken pensioenpremieverdeling kan opleggen aan werkgevers in de Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijven.

Zoals je weet wil de Bovag de premieverdeling in het pensioenreglement van pensioenfonds PMT niet accepteren. Bovag heeft een rechtszaak aangespannen tegen het pensioenfonds PMT met betrekking tot de pensioenpremieverdeling.

  • Op 4 december 2014 heeft de rechtbank het Pensioenfonds PMT in het gelijk gesteld. De Bovag is hiertegen in beroep gegaan;

  • Op 16 maart 2015 heeft de rechter partijen gevraagd om toelichting;

De Bovag heeft haar werkgevers-leden geadviseerd de “oude pensioen premieverdeling” te hanteren tot er definitief uitspraak is gedaan.

Veel werkgevers hanteren dus de pensioenpremieverdeling gebaseerd op het advies van de Bovag. En hanteren dus niet de wet. Dat is vreemd, want in Nederland behoor je de wet toe te passen in afwachting van een hoger beroep. Daarom zal je moeten aangeven dat er een vordering ontstaat in afwachting van die gerechtelijke uitspraak.

In het nieuwe reglement is het werkgeversdeel van de pensioenpremie door het pensioenfonds verhoogd ten gunste van het werknemers aandeel pensioenpremie. En dat scheelt voor een werknemer toch al gauw gemiddeld 1,5% loon, 40 euro of meer per maand. Of maakt jou dat niet uit>?

Doe je eigen Pensioencheck:
https://www.cnvvakmensen.nl/caos/metaaltechniek/cao-motorvoertuigen-en-tweewielerbedrijven/bereken-of-jouw-werkgever-teveel-pensioenpremie-inhoudt

CNV
Vakmensen wil graag de betaling van de werkgevers verzamelen en juridisch bekijken. We wachten de uitspraak van de rechter af. Als de rechter opnieuw PMT in het gelijk stelt, zullen we met de indieners overleggen over een vorderingsprocedure.CAO MVT
De Bovag-werkgevers willen verder onveranderd vasthouden aan inleveren door werknemers:
- Afschaffing van ADV;
- Zaterdag als normale werkdag;
- Dagvenster oprekken naar 22.00 uur en toeslagen schrappen;
- Vaste automatische jaarlijkse periodiek in de schaal schrappen en vervangen door beoordelingstoeslag;
- Aantal vakantie-uren verminderen;
- Systeem van meer- en minder uren invoeren. 

Wat willen de kaderleden van CNV Metaaltechniek?
CNV Metaaltechniek zoekt met de cao-voorstellen aansluiting bij de vragen van werknemers op de werkvloer. De mensen vragen met name respect van hun werkgever en aandacht voor ontwikkeling, werkgelegenheid, inkomensgroei, opleidingen, pensioenen, vaste kontrakten, banen voor jongeren en het hoofd bieden aan de onzekerheden in de bedrijfstak.

Marco Hietkamp, Landelijk onderhandelaar MVT
Mo Bouljir, kaderlid cao commissie MVT.

Word lid, het gaat om jouw arbeidsvoorwaarden, loon en pensioen. Of maak je collega ook lid !
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid