Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Motorvoertuigen en tweewielerbedrijven - Nieuws

Doe je mee of lift je mee?

Dat is de vraag. Doe je mee of lift je mee met de cao-onderhandelingen met de Bovag. Het gaat om de cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijven (MVT). Jij geeft input voor de cao. Bijvoorbeeld: welke cao-voorstellen doen we, welke loonsverhoging willen we afspreken?

Waar gaat het om?

Het doel is om belangrijke arbeidsvoorwaarden collectief uit te onderhandelen met de Bovag en daar in de individuele arbeidsovereenkomsten naar te kunnen verwijzen. Dus een nieuwe cao afspreken.

Doe je mee?

In 2018 moet een nieuwe cao met de werkgeversorganisatie Bovag overeengekomen worden. Voor leden en vakmensen in onze mooie bedrijfstak zijn werk, inkomen, vakmanschap, talentontwikkeling, veilig en gezond werken belangrijke onderwerpen om goede afspraken over te maken.

Woensdag 5 september 2018 is de eerste onderhandelingsdag. Laat ons weten wat jouw mening is. Het is voor mij als onderhandelaar belangrijke informatie om samen met de cao-commissie de voorstellenbrief op te stellen. Daarom heeft het Motorvoertuigen-bedrijf en Tweewielerbedrijf nu een eigen online Community. Daar kun iedereen (ook al ben je geen lid) vragen stellen, meepraten en ideeën plaatsen over de cao.

Op onze online community Je Achterban, die nu ook voor jouw sector is gelanceerd, gaan we het hele cao-proces inzichtelijk maken voor jou. Vanaf het indienden van ideeen tot aan het uiteindelijke stemmen over een cao-resultaat. Jij kunt actief meepraten en meedoen! Ook als je (nog) geen lid bent van CNV Vakmensen. 

Ga nu naar Je Achterban vul de enquete in en reageer ook op de ideeen!  

Met vriendelijke groet,

Marco Hietkamp
m.: 06-51601960
e: m.hietkamp@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid