Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Motorvoertuigen en tweewielerbedrijven - Nieuws

Deze maand salarisverhoging cao Motorvoertuigen!

Voor pakweg 70.000 werknemers in autogarages, truck-/aanhanger-/caravanbedrijven, motorzaken en autoverhuurbedrijven en fietsenwinkels is er een nieuwe cao. Na een bijna 2 jaar durende cao-loze periode hebben de leden in ruime meerderheid ingestemd met het principeakkoord.

De cao-commissie van CNV Vakmensen heeft nu groen licht gegeven voor het maken van het cao-boekje. “Dankzij onze leden krijgen de werknemers deze maand nu een salarisverhoging die ze zelf anders niet konden krijgen”, aldus Hietkamp. 

Loonsverhoging

De werknemers in de branche krijgen in totaliteit ongeveer 6% loonsverhoging in de totale looptijd van 48 maanden en daarnaast 300 euro eenmalig in 2016 en 2017. Per september 2016 vindt de eerste loonstijging van 2% plaats. De cao-salaristabel per 1 september 2016 treft u als bijlage aan.

Dagvensters

Een belangrijke afspraak die we wisten te maken met de Bovag-werkgevers behelst de kaders van de zogenoemde dagvensters. Werkgevers wilden deze uitbreiden tot 22.00 uur (was 06.00 tot 18.00 uur), geldend voor alle werkdagen. Ook de zaterdag moest een gewone werkdag worden. Hietkamp: “Zonder toeslagen of bijzondere werkuren dus. Dat was ons als vakbonden te bar. We blijven de zaterdag als bijzondere dag benoemen wel met mogelijkheid tot 8 uur werken en een ander transparant en eenvoudig te handhaven dagvenster van 07.00 -20.00 uur in de personenwagengarages”.

Ontwikkeling

Over ontwikkeling van vakmensen in de garages hebben we goede afspraken kunnen maken, zo kan men gebruik maken van ontwikkelgesprekken, individuele vouchers en begeleiding door loopbaancoaches.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid