Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Motorvoertuigen en tweewielerbedrijven - Nieuws

CNV Vakmensen peilt stemming onder monteurs in Apeldoorn-Noord

CNV Vakmensen voerde dinsdag 21 augustus actie op bedrijvenpark Apeldoorn-Noord. Doel van de actie was werknemers te informeren over de ingrijpende kabinetsplannen, bijvoorbeeld rond ontslagvergoedingen, pensioenen en reiskosten.

Zo’n 60 werknemers, vooral van garagebedrijven, kwamen tijdens hun lunchpauze langs voor uitleg en een gratis frietje. “Veel mensen maken zich zorgen over de bezuinigingen, terwijl intussen de lasten almaar hoger worden”, zegt Marco Hietkamp van CNV Vakmensen, die de werknemers toesprak.

CNV Vakmensen voert momenteel overal in het land acties om mensen te informeren over de ingrijpende kabinetsplannen. De vakbond vindt dat het anders kan.

Ga naar de actiesite Kanduzanders >>

Cao motorvoertuigen

De CNV-bestuurder, tevens onderhandelaar voor de cao motorvoertuigen, maakte meteen van de gelegenheid gebruik om de stemming onder de werknemers te peilen over de cao. De onderhandelingen over een nieuwe cao beginnen op 3 september. “Wij willen een loonsverhoging van 2,5 procent, terwijl de Bovag 0 procent als vertrekpunt hanteert. De reacties waren duidelijk: we moeten echt vasthouden aan een goede loonsverhoging. Zeker gezien de bezuinigingen die eraan zitten te komen en de onzekerheid die dat geeft.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid