Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Motorvoertuigen en tweewielerbedrijven - Nieuws

Cao-overleg motorvoertuigen opgeschort

Het overleg over een nieuwe cao motorvoertuigen en tweewielerbedrijven (90.000 werknemers) is zojuist opgeschort. "Werkgeversorganisatie Bovag blijft maar vasthouden aan de nullijn en wil niet investeren in scholing en ontwikkeling van werknemers. Zo komen we geen stap verder", reageert onderhandelaar Marco Hietkamp van CNV Vakmensen.

De cao-partijen zijn vanmiddag zonder resultaat uit elkaar gegaan. De onderhandelingen die voor komende maandag stonden gepland, zijn geschrapt; een nieuwe overlegdatum is er niet.  

Drie keer nul  

"We hebben nu drie keer om de tafel gezeten, maar we schieten maar niet op", zegt Hietkamp. "Ik constateer bij de Bovag een totaal gebrek aan creativiteit en wil om er met elkaar uit te komen. Ze bieden nul loonsverhoging, nul scholing, nul ontwikkeling van werknemers. Drie keer nul; het mag kennelijk allemaal niks kosten. Zo kunnen we natuurlijk geen cao-akkoord sluiten."  

Werknemers raadplegen  

CNV Vakmensen gaat de komende periode de bedrijven in, om de werknemers te raadplegen. "We willen graag weten wat ze hiervan vinden. En of ze bereid zijn om actie te voeren, als de Bovag vasthoudt aan de nullijn."

De huidige cao loopt per 1 oktober 2012 af.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid