Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Motorvoertuigen en tweewielerbedrijven - Nieuws

BOVAG eist opnieuw de zaterdag op

Woensdag 17 oktober stond de 4e cao-ronde gepland. De Bovag heeft eerder de eis gesteld: onvoorwaardelijk akkoord gaan met hun regels voor de zaterdag, anders wordt er niet meer onderhandeld. Vanochtend verschenen ze toch aan de onderhandelingstafel. Hun eis bleef dezelfde, ons antwoord ook: "nee".

Vijf- of zes-daagse werkweek?

Op dit moment bestaat een werkweek uit vijf dagen. Van maandag tot en met vrijdag.

In 1961 werd met een nieuwe wet de invoering van de 40-urige werkweek de vijfdaagse werkweek geregeld. CNV Vakmensen vindt de vijfdaagse werkweek met vrijwillig werken op de zaterdag voldoende. BOVAG wil hier van af. Reden is om klaar te zijn voor de toekomst. Daarom wil Bovag een zesdaagse werkweek van maandag tot en met zaterdag waarin je 40 uur ingeroosterd kunt worden.

Het werken op zaterdag: vrijwillig of verplicht?

Op dit moment is het werken op zaterdag vrijwillig. CNV Vakmensen vindt dat het vrijwillig moet blijven. In de praktijk geeft dat ook geen problemen. Maar de werkgevers willen daar van af. Zij willen de zaterdag verplicht in je werkrooster opnemen. Jullie hebben in grote getalen laten weten, via WhatsApp, facebook en Je Achterban, het hier niet mee eens te zijn.

Acht uur werken op zaterdag: toeslag of niet?

Op dit moment krijg je 33% toeslag per uur als je werkt volgens rooster op zaterdag. BOVAG wil hier van af. Bovag wil dat je op een zaterdag 8 uur werkt zonder toeslag.

Samenvatting

BOVAG wil dat deze afspraken in een nieuwe cao vastgelegd worden:

  1. In de cao wordt opgenomen dat er een zesdaagse werkweek bestaat waarin werknemers vijf dagen ingeroosterd kunnen worden;
  2. De vrijwilligheid om te werken op zaterdag vervalt;
  3. Toeslagen voor werken op zaterdag vervallen.

BOVAG zegt dat verder praten a.s. alleen zin heeft wanneer vakbonden hiertoe bereid zijn. CNV Vakmensen heeft hier op nee gezegd. BOVAG wil niet verder onderhandelen.  En is uit de onderhandeling gestapt. Kortom, er ligt geen loonbod en geenandere afspraken.

Opnieuw teleurstellend

Wij vinden de houding van de Bovag opnieuw erg teleurstellend. Niet onderhandelen maar eisen. Dat is respectloos naar de vakmensen, maar ook naar veel werkgevers. In de bedrijven wordt in goed overleg gewerkt op de zaterdagen. Belangrijker is om te luisteren naar de leden en vakmensen op de werkvloer. Het komt er nu op aan.

Nu samen aan zet?

Jij en ik moeten nu de Bovag laten zien dat het ons ernst is. Het komt er nu op aan. Is actie door jou en bij jou op het werk mogelijk? En hoe dan? Binnenkort organiseren wij een aantal bijeenkomsten om de houding van de BOVAG te bespreken. Belangrijk is dat jij met je collega’s (lid en geen lid) daar naar toe komen.

Je kunt me mailen op m.hietkamp@cnvvakmensen.nl en geef ook je reactie op Je Achterban.

Nu meer dan ooit geldt: hoe meer leden hoe groter jouw invloed.  Maak je collega's dus lid.
Samen meer invloed, het nieuwe lid krijgt korting en kan gebruik maken van alle voordelen van het lidmaatschap en jij krijgt voor elk lid een leuke vergoeding. 

De onderhandelingsdelegatie CNV Vakmensen,
Marco Hietkamp, sectorbestuurder,
Henk Trompetter, kaderlid CAO Commissie

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid