Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Motorvoertuigen en tweewielerbedrijven - Nieuws

BOVAG eist de zaterdag op

Op woensdag 3 oktober waren er cao-onderhandelingen. De Bovag heeft ons onder zware druk gezet en eist de zaterdag. Sterker: De Bovag wil niet met ons verder onderhandelen op 17 oktober. Eerst moeten we akkoord gaan met hun eisen voor het werken op zaterdag.

Vijf- of zes-daagse werkweek?

Op dit moment bestaat een werkweek uit vijf dagen, van maandag tot en met vrijdag.

In 1961 werd met een nieuwe wet de invoering van de 40-urige werkweek de vijfdaagse werkweek geregeld. CNV Vakmensen vindt de vijfdaagse werkweek met vrijwillig werken op de zaterdag voldoende. Bovag wil hier van af. Reden is om klaar te zijn voor de toekomst. Daarom wil Bovag een zesdaagse werkweek van maandag tot en met zaterdag, waarin je 40 uur ingeroosterd kunt worden.

Het werken op zaterdag: vrijwillig of verplicht?

Op dit moment is het werken op zaterdag vrijwillig. CNV Vakmensen vindt dat het vrijwillig moet blijven. In de praktijk geeft dat ook geen problemen. Maar de werkgevers willen daar van af. Zij willen de zaterdag verplicht in je werkrooster opnemen.

Acht uur werken op zaterdag: toeslag of niet?

Op dit moment krijg je 33% toeslag per uur als je werkt volgens rooster op zaterdag. Bovag wil hier van af. En wil dat je op een zaterdag 8 uur werkt zonder toeslag.

Samenvatting eisen van de Bovag

BOVAG wil dat deze afspraken in een nieuwe cao vastgelegd worden:
  1. In de cao wordt opgenomen dat er een zesdaagse werkweek bestaat, waarin werknemers vijf dagen ingeroosterd kunnen worden;
  2. De vrijwilligheid om te werken op zaterdag vervalt;
  3. Toeslagen voor werken op zaterdag vervallen.
Bovag zegt dat een vervolgoverleg op 17 oktober aanstaande alleen zin heeft wanneer vakbonden hiertoe bereid zijn. Bovag wil anders niet verder onderhandelen.

Teleurstellend

De houding van de Bovag is erg teleurstellend. Niet onderhandelen maar eisen. Dat is respectloos naar de vakmensen, maar ook naar veel werkgevers. In goed overleg wordt er gewerkt op de zaterdagen. Belangrijker is om te luisteren naar de mensen op de werkvloer wat zij nodig hebben om hun werk goed en met plezier te kunnen doen. En zo een optimale bijdrage te kunnen leveren aan het bedrijf. Hier gaat de Bovag volstrekt aan voorbij met dit dictaat.
Bovag heeft nog geen enkel loonbod gedaan. Dus nog voordat de Bovag over loonsverhogingen wil praten, moeten we eerst de vrije zaterdag en toeslag weggeven. Bovag zet de monteurs neer als “brugvee”. Geen enkele blijk van respect en waardering.

Wat is jouw mening?

Enfin, ben benieuwd wat jij, maar ook jouw collega ervan vindt. Je kunt me mailen op m.hietkamp@cnvvakmensen.nl 
Maar nog beter is je reactie geven op onze online cao-community Je Achterban. Op woensdag 17 oktober staat de volgende cao-onderhandeling gepland. We gaan die dag nu gebruiken om met andere vakbonden te overleggen hoe we verder gaan.

Stuur deze nieuwsbrief ook door aan je collega's die misschien geen lid zijn. Hoe meer leden we in de sector hebben hoe groter onze inlvoed wordt bij de BOVAG, dus ook hoe groter jouw invloed is op jouw cao.

De onderhandelingsdelegatie CNV Vakmensen,
Marco Hietkamp, sectorbestuurder,
Henk Trompetter, kaderlid cao Commissie

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid