Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Motorvoertuigen en tweewielerbedrijven - Nieuws

Bovag-cao: vakkennis en customer-care moet beloond

Voor veel mensen in de Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven (MVT) geldt: hobby werd werk. Dat is heel fijn. Toch hoort daar ook nog altijd een eerlijke beloning bij.

Voor de nieuwe cao, waarvoor we nu net de tweede onderhandelingsronde hebben gehad, is daarom werken aan loon een belangrijk uitgangspunt. Maar let wel, de ideeën van de werkgevers wijken erg sterk af van wat CNV Vakmensen wil. Samen met jullie, onze (nieuwe) leden, zullen we een krachtig tegengeluid moeten laten horen als we die wedstrijd willen winnen.

De Bovag mag graag het garagebedrijf vergelijken met de supermarkten. Zo ook de bijgaande vergelijking over de afgelopen periode 2016-2018.

Rolls Royce
Het Bovag-onderzoek neemt CNV Vakmensen met een korreltje zout. Wij weten dat de winst van de onderneming niet wordt bepaald door de prachtige auto’s en fietsen, maar door de vakmensen die ze onderhouden en de service aan de klant verlenen. Een Rolls Royce zonder ‘customer-care’ scoort ook heus niet beter dan een Opel Astra mét! Dus die inzet van jou en jouw collega’s verdient een goede beloning.

Doe je mee?
Er moet een nieuwe cao met de werkgeversorganisatie Bovag komen. Dat zal nog moeizaam worden omdat de Bovag de bedrijfstak ziet als een winkel. Daarom hebben we jouw hulp nodig.

Op 3 oktober aanstaande is de derde onderhandelingsdag. Het is voor mij als onderhandelaar belangrijk om jouw input te hebben en die van jouw collega’s. We zullen het samen moet gaan doen. We hebben een website ingericht voor het Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf.

Een nóg betere keuze? Word lid van CNV Vakmensen als je dat nog niet bent! Dan bouw je samen met ons aan die daadkracht die we nodig hebben om deze cao te regelen.

Kijk op de website www.jeachterban.nl/mvt.

 

CNV Vakmensen
Marco Hietkamp, sectorbestuurder
M: 06-51601960
E: m.hietkamp@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid