Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Motorvoertuigen en tweewielerbedrijven - Nieuws

Bijeenkomst voor leden en niet leden

Allereerst de beste wensen en een voorspoedig nieuwjaar. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, op basis van de reacties (nieuwsbrief d.d. 17-11-14 “Kan ik op u rekenen”) organiseren wij een aantal regionale bijeenkomsten.

Wij vragen u of u de tijd wilt nemen om hier naar toe te komen, ook al is het een eindje rijden. U mag collega’s meenemen.

De bijeenkomsten worden gehouden op

Datum

Plaats

Aanvang:

21 januari 2015

Rotterdam

Grand Café Rustburcht
Strevelsweg 744-746
3083 AT  ROTTERDAM

19.30 uur

26 januari 2015

Rijssen

Citadel
Walstraat 17
7462 BA  RIJSSEN

19.30 uur

29 januari 2015

Veenendaal

Zalencentrum Eltheto
Fluitersstraat 2
3901 DK VEENENDAAL

19.30 uur

2 februari 2015

Drachten

Motel van der Valk
Lavendelheide 4
9202 PD  DRACHTEN

19.30 uur


Op deze avonden wil ik graag met u overleggen over:

1. De situatie in uw bedrijf
In de bedrijfstak gaat het her en der moeilijk. De verkopen van nieuwe auto’s, reparaties en onderhoud staan onder druk. In 2015 wordt een lichte stijging verwacht dankzij een inhaalslag voor uitgesteld onderhoud en stijgende verkoop van occassions.
Zoals al eerder aangegeven is er een nieuwe aanpak nodig waarbij in mijn visie de werkplaatsen en magazijnen een krachtigere rol moeten krijgen. De focus moet veranderen van louter en alleen verkoop naar kwaliteit en goede klantenbinding. De Bovag-werkgevers zijn helemaal losgeslagen en kiezen ervoor om de arbeidsvoorwaarden van u te schrappen of gewoon de wet te negeren.

2. Uw arbeidsvoorwaarden
Binnenkort verschijnt er een uitgebreide cao krant. Maar ik heb ook behoefte van u in een bijeenkomst te horen waar ik water bij de wijn mag doen of gewoon moet vasthouden aan de huidige arbeidsvoorwaarden en onze voor-stellen. Hieronder een voorbeeld waar ik het met u over wil hebben:

Uitspraak rechter: Bovag heeft ongelijk!
In alle sectoren die vallen onder het pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) hoeven de werknemers geen premie meer te betalen voor de overgangs-regeling prepensioen. Dat geldt ook voor u omdat u onder het pensioenfonds PMT valt. De Bovag heeft opgeroepen om dit te negeren. Hiermee weigeren de Bovag-werkgevers die premie geheel voor hun rekening te nemen. Zij blijven ten onrechte de helft van de premie inhouden bij u en uw collega’s. Vanaf 2015 scheelt dat 3,13% over elke euro die de werknemer meer verdient dan 15.304 euro per jaar. Bij een loon van 2.500 euro scheelt dat de werknemer ongeveer 40 euro per maand.
De Bovag heeft zelfs een kort geding bij de rechter aangespannen tegen PMT. Op 4 december 2014 heeft de rechter de Bovag in het ongelijk gesteld. En de rechter heeft de Bovag en daarmee de Bovag-werkgevers verplicht de PMT-regeling uit te voeren. Vakbonden hebben aangegeven rekening te willen houden met de premiebetaling in relatie tot de af te spreken loonsverhoging. Toch wil de Bovag niet om de tafel omdat zij de overige verslechteringen door willen voeren en is in hoger beroep gegaan.

De loonstrook van januari 2015 zal het gaan uitwijzen.

Ik reken op uw aanwezigheid en uw ondersteuning om samen de koers te kunnen bepalen.

Marco Hietkamp, Landelijk onderhandelaar MVT
Mo Bouljir, kaderlid cao commissie MVT.

Hieronder een aanmeldingsbon om uw ongeorganiseerde collega lid te maken, voor een goede toekomst in de garages

 


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid