Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Motorvoertuigen en tweewielerbedrijven - Nieuws

Acties bij garagebedrijven gaan door!

Na een succesvolle actieweek, in deze nieuwsbrief een terugblik en een vooruitblik. Wat staat er komende week op de planning en hoe kun jij daar een bijdrage aan leveren?

Werknemersbijeenkomst Zwolle
Afgelopen maandag hebben een stuk of 20 medewerkers in Zwolle na het werk de koppen bij elkaar gestoken. Doel was om te verkennen of acties bij hun bedrijf mogelijk zijn. Komende maandag 19 november komt er een vervolgbijeenkomst samen met FNV om tot een concreet plan te komen. Tijd komende maandag 17.45 uur, locatie: Hotel van der Valk, Zwolle.

Acties in Amsterdam, Groningen en Rotterdam
Deze week is bij Stern Amsterdam, bij Century, Broekhuis en Citroen Dijkstra in Groningen en bij oa Hoogenboom en Louwman in Rotterdam actie gevoerd. Op alle locaties waren behoorlijk wat medewerkers aanwezig om mee te doen met de acties. In Amsterdam kwam zelfs Bovag-onderhandelaar Caroline Bekkering van BOVAG even langs. Uiteraard is actievoeren niet een doel op zich maar doen we het om ons doel te bereiken. En dat doel is het maken van goede cao afspraken met de BOVAG. Op dit punt is deze week helaas nog geen voortgang geboekt.

Komende week
Komende week worden er bij verschillende bedrijven acties gepland. Dit kondigen we kort van tevoren aan, dus houdt onze actiesite goed in de gaten. Verder gaan medewerkers van CNV Vakmensen de komende weken bellen met leden uit  de sector. Wij nodigen jou en je collega’s uit op bijeenkomsten in de buurt van het werk om mee te denken en praten over hoe we verder kunnen gaan met dit actietraject. We moeten dit met elkaar doen om een goed resultaat te kunnen bereiken!

Ook meedoen?
Natuurlijk zijn we voor vragen, ideeën en plannen altijd bereikbaar. Wil je ook in actie komen samen met je collega’s? Laat het aan ons Landelijk Actiecentrum van CNV Vakmensen (LAC) weten via: vm-mvtinactie@cnvvakmensen.nl, 030 751 1450.

Blijf eepraten en meedoen op je Achterban. 24/7 vragen stellen, reageren op anderen of een discussie starten. Lid of niet. Iedereen is welkom op Je Achterban. De online Community voor alle werknemers.

Actiecoördinatie:  Sandra Hendriks 06 1053 9520 en Gijs Lokhorst 06 5120 2970

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid