Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Metaalbewerkingsbedrijf - Nieuws

Stand van zaken RH Marine Group

Het is een roerige tijd voor jullie. Er is nogal wat gaande.

Halverwege dit jaar de reorganisatie met helaas het verlies van veel arbeidsplaatsen. De harmonisatie van jullie arbeidsvoorwaarden begin dit jaar. De juridische splitsing van de bedrijven, een nieuwe CEO, de verhuizing. Tijd om ook van onze kant iets te laten horen.

Nieuwe CEO
We hebben woensdag 26 oktober kennis gemaakt met Erik van der Noordaa, de nieuwe CEO van de RH Marine Group. Hij heeft ons geïnformeerd over de koers van RH Marine Group de komende jaren en de resultaten voor dit jaar. In de scheepsbouw blijven de investeringen achter, behalve cruiseschepen en jachten. Een lastige markt die krimpt. De uitdaging is om daarin het hoofd boven water te houden en voldoende werk binnen te halen.

Splitsing bedrijven
De komende tijd worden de bedrijven gesplitst in Radio Holland BV en RH Marine Netherlands BV met een kleine holding RH Marine Group. Jullie hebben inmiddels contracten voorgelegd gekregen om te tekenen. Alle arbeidsvoorwaarden gaan mee, daar verandert niets in. Van een aantal leden hebben wij de contracten nagekeken. Het is de bedoeling dat alle onderliggende BV’s hun eigen broek ophouden. Zo zelfstandig mogelijk zullen zijn. Van der Noordaa vertelde ons dat er een zogenaamde 403 verklaring is voor de verschillende BV’s. De holding RH Marine Group blijft aansprakelijk voor eventuele verliezen van onderliggende BV’s.

Verhuizing RH Marine en Radio Holland
Verder is ons verteld dat RH Marine en Radio Holland gaan verhuizen. RH Marine gaat naar Schiedam. Radio Holland voor een gedeelte naar Heijplaat en een gedeelte blijft aan de Eekhoutstraat.

Harmonisatie van arbeidsvoorwaarden
Begin dit jaar hebben wij een akkoord bereikt over de harmonisatie van jullie arbeidsvoorwaarden. In  juli hebben wij daarvoor alle stukken ondertekend. De handboeken voor Radio Holland en RH Marine met alle uitgeschreven regelingen zijn bijna gereed is ons medegedeeld en die zullen wij in november ontvangen. Samen met de or nemen wij de teksten nog eens goed door en daarna staan ze open voor alle werknemers.

Functiewaardering
Eind dit jaar ontvangen alle medewerkers een functiebeschrijving en de bijbehorende indeling in een functiegroep. En ook een indeling in een aan de functiegroep gekoppelde salarisgroep. We hebben harde afspraken gemaakt dat niemand er in salaris op achteruit kan gaan. Het kan natuurlijk, dat iemand het niet eens is met de indeling. Daar hebben wij een beroepsprocedure voor afgesproken. Mocht je het niet eens zijn dan kun je terecht bij eerst een interne beroepscommissie. Mocht je het dan nog niet eens zijn is extern beroep op grond van de cao nog mogelijk. In de interne beroepscommissie zitten twee afgevaardigden van de or en twee vanuit de directie. Voor vragen kun je met ons contact opnemen en ook met de or.

Klazina Turner
Bestuurder CNV Vakmensen
(tijdelijk vervanger van Loes Bezemer die met zwangerschapsverlof is en inmiddels bevallen van een mooie dochter)
M: 06 22 48 62 74
E:  k.tulner@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid