Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Metaalbewerkingsbedrijf - Nieuws

Overname door NTS verzekert voortbestaan Norma

In juli is Norma overgenomen door de NTS Group. Op maandag 26 september jongstleden heeft CNV Vakmensen hierover en de gevolgen daarvan voor de medewerkers, een gesprek gehad met CEO Frank Biemans, mede namens FNV.

Door de overname is het voortbestaan van Norma, tenminste voor de komende 3 jaar, verzekerd. In deze periode wordt de aandelentransactie naar de familie Wintermans (eigenaar van de NTS group) van 70 procent naar 100 procent overgedragen.

Norma Hengelo kampt met een beladingsprobleem vanwege het wegvallen van een grote orderportefeuille van een groot Hengeloos bedrijf. Terwijl intussen de integratie met NTS op gang komt waarmee alle bedrijven binnen de NTS elkaar versterken en dat méér omzet gaat genereren, moet het (tijdelijke) gat dat in de orderportefeuille geslagen is opgevangen worden door nieuwe klanten.

Norma zou als zelfstandig bedrijf te klein zijn voor het binnenhalen van grote klanten maar dankzij de complementaire functie van Norma binnen de NTS group, de aanvullende producten en productiemogelijkheden binnen de NTS group is Norma niet meer te klein voor grote klanten. Ook de bestaande klanten binnen de NTS group zullen voor Norma meer orders gaan opleveren.

De verwachting is dat dit jaar nog met een verlies zal worden afgesloten maar de toestroom van nieuwe orders zal voor de komende jaren voldoende potentieel opleveren om alle knowhow en deskundigheid van het Norma personeel ten volle te benutten. Norma blijft daardoor een boeiend bedrijf voor zowel jonge gekwalificeerde medewerker die vooruit kunnen blikken op carrière met perspectief en voor de werknemers met wat meer werkervaring blijft Norma een dynamische uitdaging bieden hun kennis en knowhow in ruime mate te kunnen inzetten. Intussen worden alle mogelijkheden van scholing, opleiding en opdoen van brede werkervaring (door onderling uitlenen tussen de diverse afdelingen) benut zodat als de orders binnenstromen het personeel er helemaal klaar voor is.

Tijdens en na de voortgang van de verdere integratie met NTS worden er geen gedwongen ontslagen verwacht onder de medewerkers met een vast dienstverband ten gevolge van deze overname. Wel gaat Norma schakelen met flexwerkers. De beladingsproblemen waar Norma Hengelo en Mecon Doetinchem nu in zitten gelden niet voor Norma Drachten.

Binnen enkele weken wordt er een personeelsbijeenkomst georganiseerd waarbij Marc Hendrikse (CEO van NTS) zich zal komen voorstellen aan de medewerkers van Norma Hengelo en het bij monde van Frank Biemans hierboven genoemde perspectief bevestigen.

Frans ten Broeke,
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 22 08
E:  f.tenbroeke@cnvvakmensen.nl

mede namens
Jannes Avesaat, kaderlid CNV Vakmensen
Frans Vosman, FNV en
Dimitry van de Dobbelsteen, kaderlid FNV

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid