Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Metaalbewerkingsbedrijf - Nieuws

Onderhandelingsresultaat Profcore

Op donderdag 7 februari is er gesproken over een nieuwe CAO. Er is met Profcore een onderhandelingsresultaat bereikt. Er zullen ledenvergaderingen gehouden worden, waar ook gestemd kan worden.

In verband met de invoering van de werkkostenregeling, wettelijk verplicht per 1 januari 2014, verzocht de werkgever een korte looptijd van de nieuwe cao af te spreken. De vakorganisaties steunden dit verzoek.

Loonparagraaf
De onderhandelaars hebben vastgesteld dat bij een kortlopende cao er slechts ruimte is voor afspraken over de loonparagraaf. Andere onderwerpen toevoegen stuitte op verzet van partijen en verdwenen daarmee van tafel. Er werd een akkoord bereikt over een cao van negen maanden. Lang is gesproken over het structurele karakter van de loonsverhogingen en het winstafhankelijk maken daarvan. Uiteindelijk hebben partijen afgesproken dat de loonsverhogingen een structureel karakter krijgen. De loonsverhoging per 1 januari 2014 is volgens de daarvoor bij ProfCore geldende systematiek afhankelijk gemaakt van de winst-ontwikkeling van de onderneming. De loonsverhogingen per 1 augustus 2013 (0,5%) en per 1 december 2013 (0,5%) zijn vast en hebben een structureel karaker. De verwachting is dat met dit resultaat de lonen bij ProfCore in negen maanden tijd structureel met 1,5% zullen stijgen. Landelijk gezien geen slecht resultaat. Helemaal tevreden zijn we niet, want de winstafhankelijkheid van de loonstijging per 1 januari 2014 is niet van tafel.

Ledenvergaderingen
Op woensdag 27 februari 2013 hebben de bonden twee ledenvergaderingen uitgeschreven, een vergadering om 15.30 uur en een vergadering om 20.00 uur. De onderhandelingsdelegaties, met daarin drie kaderleden van de verschillende bonden, zullen dan verantwoording afleggen.

Indien u verhinderd bent om de bijeenkomsten bij te wonen kunt u stemmen door middel van bijgevoegd stembiljet. Stuur dan het stembiljet voor 1 maart 2013 naar CNV Vakmensen t.a.v. R. Jongen, Rijksweg Zuid 1E , 6161BE Geleen. U kunt het stembiljet ook mailen. 

De ledenvergaderingen vinden plaats in:
gemeenschapshuis DE BOEW St. Hubertushuis
Jan Willenstraat 1,
6166 AX Geleen (046- 474 6013)


René Jongen    
r.jongen@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid