Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Metaalbewerkingsbedrijf - Nieuws

Meld je nu aan: Scholingsdag Metaal en techniek

Hierbij ontvangt u een herhaling van de nieuwsbrief over het aanvragen van een scholingsdag voor leden die werken in de Metaal en Techniek. De termijn voor het aanmelden is verlengd tot en met 3 november 2016.

Scholingsdag Metaal en techniek
In de cao’s Metaal en techniek zijn afspraken gemaakt over de vakbondscontributie voor vakbondsleden. Je kunt een verzoek indienen bij je werkgever om een deel van je contributie terug te krijgen. Je werkgever kan er voor kiezen dit verzoek af
te wijzen, maar dan is deze jou verplicht een door de vakbond georganiseerde scholingsdag door te betalen (zie cao tekst Artikel 39)

Om hier gebruik van te maken, moet je op tijd een aanvraag doen. Dit doe je als volgt:
  •  Dien vóór 15 november 2016 de aanvraag voor de vergoeding in bij je werkgever (bijlage)
  •  Vraag aan je werkgever of hij de vergoeding voor de vakbondscontributie betaalt of de scholingsdagwenst door te betalen.
Geef vóór 3 november 2016 op via de link als je gebruik wenst te maken van de scholingsdag.

Als je niet in aanmerking komt voor de vergoeding vakbondscontributie van jouw werkgever dan biedt CNV Vakmensen jou een scholingsdag waarbij de werkgever deze dag gewoon doorbetaald. De kosten van de scholingsdag zelf worden door jouw vakbond betaald en de reiskosten kun je declareren op basis van onze vergoedingsregeling. Stel dat je werkgever kiest voor een scholingsdag door te betalen. Maak jij er dan gebruik van?

Geef je alvast op
CNV Vakmensen biedt jou een scholingsdag aan in de regio of in het eigen bedrijf bij voldoende deelname. Om deze scholingsdag te kunnen organiseren is het van belang dat je je vóór 3 november aanstaande aanmeldt. Geef hier ook aan voor welk onderwerp je belangstelling hebt. Naast de voorgestelde onderwerpen kun je zelf ook een suggestie doen.

GEEF JE OP VIA DEZE LINK

Samengevat
Deze aanmeldingslink vindt je ook op onze website. Daarnaast lever je het andere aanmeldformulier - zie bijlage  - op papier in bij je werkgever.

CNV Vakmensen werkt na de ontvangst van de aanmeldingen het programma voor de scholingsdag uit, mede aan de hand van jouw voorkeur en stelt een datum vast bij jou in de buurt of binnen het bedrijf.
Zodra dit is uitgewerkt ontvang je de uitnodiging om deel te nemen aan de scholingsdag. Wij streven ernaar om de scholingsdag zoveel mogelijk in de buurt van de leden te organiseren in de periode eind november/begin december.

Als ik geen gebruik wil maken van dit aanbod?
Als de korting op de contributie niet kan worden betaald uit de Werkkostenregeling (WKR) en jij maakt geen gebruik van deze scholingsdag heeft jouw werkgever een meevaller.

Marco HIetkamp
sectorbestuurder


Downloads

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid