Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Metaalbewerkingsbedrijf - Nieuws

Juridisch gevecht met IJzervlechterij Knol

“Hier zijn onze juristen dol op! IJzervlechterij Knol in Hoogeveen mag z’n borst nat maken. De eigenaar behandelt zijn personeel als oud vuil. En maakt daarbij ogenschijnlijk allerhande juridische fouten. De bond gaat die veertien gedupeerde mensen bijstaan als ze dat willen. En ik denk dat ze dat wel willen. Want nu zijn ze bij het grof vuil gezet.” Bestuurder Bernard Zijlstra van CNV Vakmensen laat de Hoogeveense ondernemer niet zomaar glippen, zoveel is wel duidelijk.

Het juridisch gevecht begint doordat de IJzervlechterij Knol – onderdeel van Holterman Wapeningstaal in Markelo – de veertien personeelsleden plotsklaps op 5 juli de wacht aanzegt. Bernard Zijlstra: “De directeur verkoopt het pand en geeft de medewerkers een overeenkomst waarin ze moeten tekenen voor hun eigen ontslag. Dat wil zeggen, ze kúnnen er onder uit, maar dan moeten ze wel vier dagen later gaan werken in óf Markelo, óf Hooge Zwaluwe. Het een is Twente, het ander Noord-Brabant, dus in beide gevallen niet bepaald naast de deur.” 

Volgens Zijlstra was de directeur niet bereid om een andersoortige regeling te treffen met het personeel. “Ja, dan rest mijn bond nog maar een ding: aanvechten. Want dit is al te bar. Zo ga je gewoon niet met mensen om. En omdat er ook nog lijkt te zijn gesjoemeld met data, wordt dat beeld van oneerlijk beleid alleen maar bestendigd.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid