Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Metaalbewerkingsbedrijf - Nieuws

Grote belangstelling voor bijeenkomst over EVC-trajecten

Een bijeenkomst in Rijssen over het belang van EVC-trajecten was op dinsdagavond 4 december een groot succes. Een groep van 84 metaalbewerkers wilde daar graag meer over weten.

“De belangstelling was zo groot dat we de groep moesten splitsen”, vertelt Gerard van Dijk van CNV Vakmensen. “De mensen waren zeer geïnteresseerd.”

Nieuwe stap  

De bijeenkomst was een initiatief van CNV Vakmensen en opleidingsfonds OOM. Volgens Van Dijk heeft de hoge opkomst ook een verband met de huidige crisis. “Langzamerhand realiseren steeds meer mensen zich dat een baan voor het leven niet bestaat. Het kan zomaar zijn dat je – gedwongen of vrijwillig – een nieuwe stap op de arbeidsmarkt gaat maken. Dan is het belangrijk om je af te vragen waar je staat, wat je competenties zijn.”  

Stuurman  

Bij een nieuwe loopbaanstap kan een EVC-traject een grote rol spelen. “Het is goed om de ervaring die je hebt opgedaan om te zetten in een waardevol papier. Daar heb je zelf een grote verantwoordelijkheid in. Je moet zelf de stuurman over je leven willen zijn, dus niet afwachten of je werkgever er een keer mee komt. Nee, neem zelf je verantwoordelijkheid. Het is jóuw loopbaan.” 

Op weg helpen  

CNV Vakmensen wil ook op andere manieren werknemers op weg helpen. De bond werkt in de metaal met het project ‘Vaktalent’, waarbij werknemers zelf hun eigen profiel en cv kunnen maken. “Vaak realiseren mensen zich niet wat zij allemaal aan opleidingen, cursussen en ervaring in huis hebben. Als je bijvoorbeeld in je vrije tijd voorzitter of secretaris van een club bent, is dat nuttig om te vermelden.  

Vervolg  

Volgens Van Dijk krijgen de bijeenkomsten zeker een vervolg. “Het is voor het eerst dat wij dit zo samen met OOM organiseren. Maar wat ons betreft krijgt dit zeker een vervolg. Hier hebben mensen echt behoefte aan.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid