Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Metaalbewerkingsbedrijf - Nieuws

Directie VWT: Afschaffen Beoordelen en Belonen

Het plan van de directie van VolkerWessels Telecom om Beoordelen en Belonen af te schaffen is een van de onderwerpen die aan de orde is geweest tijdens het periodiek overleg tussen CNV Vakmensen en de andere vakbonden met de directie van VolkerWessels Telecom op 20 december jl.

Momenteel wordt er ieder jaar een beoordelingsgesprek gevoerd tussen werknemer en leidinggevende. Afhankelijk van deze beoordeling ontvangt de medewerker die nog niet 100% van het schaalsalaris verdient een bepaalde salarisverhoging. De directie van VWT wil met de vakbonden in gesprek over het afschaffen van deze manier van beoordelen en belonen.

De directie heeft aangegeven niet gelukkig te zijn met de huidige manier van beoordelen. Ze gelooft niet dat beoordelen leidt tot meer tevredenheid, meer intrinsieke motivatie en een beter bedrijfsresultaat. Het uitgangspunt van de directie is dat het basissalaris gewoon goed moet zijn en geen discussies moet veroorzaken die afleiden van waar het echt om gaat. Hoewel salaris belangrijk is zorgt het niet voor intrinsieke motivatie. Autonomie, ruimte voor vakmanschap, verbondenheid en zinvolle tijdsbesteding doen dat wel, aldus de directie.

Het voorstel van VWT is om de jaarlijkse beoordeling af te schaffen. Iedereen die nog niet op 100% van het schaalsalaris zit ontvangt een jaarlijkse loonsverhoging van 2% tot 100% van het schaalsalaris is bereikt.
Daarnaast wordt een ‘Bonus Bijzondere Prestatie’ ingevoerd. Dat geeft de mogelijkheid om medewerkers die bijzonder hebben gepresteerd een eenmalig extraatje te geven. Ook de mensen die al 100% van het schaalsalaris verdienen komen hiervoor in aanmerking.

Voordat CNV Vakmensen en de andere vakbonden op 6 februari hierover met de directie in gesprek gaan willen we graag jouw mening hierover horen. Is het afschaffen van de beoordelingen een goed idee of vind jij het juist heel belangrijk om deze gesprekken te blijven voeren? Via onderstaand e-mailadres kan je met mij in contact komen. Natuurlijk kan je mij ook bellen.


Gerard van der Molen
Bestuurder CNV Vakmensen
T 06 – 22 99 28 55
E g.vandermolen@cnvvakmensen.nl




Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid