Positioneringsblok cao onderhandelingen Metaal en Techniek
Metaal en techniek

Scholingsdag cao's Metaal en Techniek: meld je nu aan

Als lid van CNV Vakmensen kun je een deel van jouw vakbondscontributie terugvragen van jouw werkgever. Sommige werkgevers willen geen tegemoetkoming in de contributie betalen. Geldt dat voor jou werkgever? Dan kun je gebruik maken van een doorbetaalde scholingsdag.

Digitaal scholingspakket

CNV Vakmensen biedt een aantal interessante e-learnings aan. Dit zijn digitale scholingspakketten die je thuis of op je werkplek van achter de computer kunt doorlopen. Je kunt zelf de onderwerpen kiezen die jou het meest interesseren en prikt in overleg met jouw werkgever een datum waarop je de e-learning gaat doen. De e-learnings gaan over onderwerpen als: mantelzorg, geldzorg, pensioen, Google en netwerken.

We streven ernaar de e-learnings vanaf 3 december 2018 aan te bieden.

Doe nu een aanvraag

Om te inventariseren hoeveel leden gebruik willen maken van de scholingsdag, vragen wij je vóór 5 november 2018 een aanvraag te doen. Dit gaat als volgt:

Stap 1: informeer bij je werkgever

Vraag aan je werkgever of hij de vergoeding voor de vakbondscontributie betaalt of de scholingsdag doorbetaalt. Betaalt je werkgever de vergoeding voor vakbondscontributie wel, dan vervalt je recht op deelname aan de scholingsdag. Je moet de aanvraag voor vergoeding van de contributie wel zelf indienen. Betaalt je werkgever de vergoeding voor vakbondscontributie niet, dan heb je recht op deelname aan de scholingsdag van CNV Vakmensen.

Stap 2: laat ons weten dat je gebruik wilt maken van de scholingsdag

Geef het vóór 5 november aan ons door als je gebruik wilt maken van de scholingsdag. Dat kun je doen via het formulier onderaan deze pagina.

Stap 3: maak afspraken met je werkgever

Informeer je werkgever over de scholingsdag en spreek een datum af waarop jij de scholing gaat doen.

Als ik geen gebruik wil maken van dit aanbod?

Let op! Maak je hiervan geen gebruik dan vervalt deze dag en heeft jouw werkgever een meevaller. Voor beide scholing keuzes geldt dat de scholingsdag in dit jaar (2018) moet worden gehouden.

Ja, ik wil gebruik maken van de scholingsdag

*
*
*
educatie

Scholingsdag binnen het bedrijf

Is er binnen het bedrijf waar jij werkt behoefte aan een scholingsdag op de werkplek, dan kan CNV Vakmensen die bij voldoende animo organiseren. Als dit jouw voorkeur heeft, neem dan contact op met jouw bestuurder om de mogelijkheden te bespreken.

Afgesproken in de cao

In de cao (zie artikel 39 en bijlage 10 van de cao's Metaal en techniek) zijn afspraken gemaakt over de vakbondscontributie die je betaalt. Je kunt bij je werkgever een verzoek indienen om een deel van de contributie terug te krijgen. Maar, jouw werkgever kan ervoor kiezen dit verzoek af te wijzen. Ter compensatie is hij dan verplicht aan jou een scholingsdag door te betalen. CNV Vakmensen organiseert die scholingsdag.