Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Metaal en techniek

Scholing

Bedrijven in de Metaal en Techniek en Motorvoertuigen staan te springen om goed opgeleide vakmensen. Binnen de bedrijfstakken zijn er verschillende opleidingsfondsen actief om de vakmensen te ontwikkelen en op te leiden.

Goud en zilver-OOGZ (Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Goud- en Zilvernijverheid)

Voor het volgen van cursussen geldt een vergoedingsregeling. Bijvoorbeeld voor edelsteenkunde aan de vakschool in Schoonhoven. De vergoedingsregeling geldt voor (werknemers van) bedrijven die afdragen aan het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Goud- en Zilvernijverheid (OOGZ).

Meer informatie over Stichting OOGZ >

Isolatie-OOI

De Stichting OOI is hét scholingsfonds voor werkgevers en werknemers in het thermische isolatiebedrijf . De bedrijven die aangesloten zijn bij de Stichting OOI krijgen advies en financiële bijdragen in de opleidingskosten. 

Meer informatie over Stichting OOI > 

Metaalbewerking OOM

OOM is het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Metaalbewerking en een van de grootste opleidingsfondsen van Nederland.

Bekijk de 5 OOM-regelingen > 

Technisch Installatiebedrijf-OTIB

De werknemers- en werkgeversorganisaties hebben een belangrijke rol. CNV Metaaltechniek en de andere organisaties zijn dan ook vertegenwoordigd in het OTIB-bestuur. OTIB wordt gefinancierd vanuit de branche. 

Meer informatie over OTIB > 

RBPI

Het Regionaal Beleidsplatform Installatietechniek (RBPI) houdt zich bezig met de scholing en ontwikkeling in de regio. Werkgevers, werknemers en scholen proberen het vak installatietechniek zo goed mogelijk te promoten. Ook worden er nieuwe initiatieven genomen om mensen in het vak aan het werk te krijgen. Er zijn zeven RBPI's waarin de bestuurders en scholingsadviseurs van CNV Metaaltechniek actief betrokken zijn. 

Bekijk hier de regio's >

Carrosserie-OOC

In deze stichting zitten zowel werknemers (CNV Metaaltechniek, FNV Bondgenoten en De Unie) als werkgevers (FOCWA).

Meer informatie over Stichting OOC > 

Vakopleiding (VOC)

De Vakopleiding Carrosseriebedrijf (VOC) is het nationale opleidingsinstituut voor de carrosseriebranche. Ruim 50 jaar verzorgt VOC al hoogwaardige technische opleidingen en trainingen op het gebied van schadeherstel, carrosseriebouw en caravanherstel. 

Meer informatie over VOC >

Techniektalent.nu

TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van acht technische sectoren, in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Techniektalent.nu wil werken in de techniek onder de aandacht brengen en laten zien dat het mooi en leuk werk is. Hierdoor worden hopelijk meer mensen enthousiast en kiezen er meer mensen voor een baan in de metaal en techniek.

Meer informatie over Techniektalent.nu >