Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Wolter & Dros in gelijk gesteld afbouw pers. toeslag

Onlangs heeft de Vakraad Metaal en Techniek een uitspraak gedaan over afbouw van de persoonlijke toeslag functiewaardering: Wolter & Dros mag de persoonlijke toeslag afbouwen.

Wolter & Dros mag met de vakbonden een betere afspraak maken, maar is daartoe niet verplicht. Het betreffende cao artikel 36a waarin staat dat de persoonlijke toeslag de cao-verhogingen volgt, geldt volgens de Vakraad alleen bij een volledig nieuwe invoering van functiewaardering FC handboek. Bij Wolter & Dros is sprake van een grote herziening, en dat is iets anders volgens de Vakraad.

Hoe zat het ook alweer?

Wolter & Dros had zonder overleg met vakbonden de functies opnieuw gewaardeerd. Daarbij is zonder overleg met de vakbonden bepaald, dat bij een lagere inschaling de cao gevolgd zou worden:

Bij een cao-verhoging wordt de persoonlijke toeslag met hetzelfde bedrag afgebouwd. Je behoudt dan bij een cao-verhoging hetzelfde aantal euro’s, zodat je aan koopkracht verliest. Zodra de persoonlijke toeslag 0 is, krijg je de cao-verhogingen ook weer zichtbaar in je portemonnee. Vakbonden hebben bestreden dat dit de juiste uitleg van de cao was, en zijn in het ongelijk gesteld.

Hoe nu verder

De cao is een minimum-cao. Wolter & Dros mag dus meer geven. Afhankelijk van jullie reacties zullen wij het gesprek met de directie van Wolter & Dros openen en vragen om de persoonlijke toeslag niet meer af te bouwen. Jullie bepalen uiteindelijk onze inzet.

Indeling functiewaardering

We hebben in de afgelopen periode veel vragen ontvangen van onze leden over de nieuwe indeling van functies bij Wolter & Dros en hoe het systeem werkt. We kunnen ons voorstellen dat, gelet op de uitspraak van de Vakraad, behoefte is aan extra voorlichting over het functiewaarderingssysteem.

Informatiebijeenkomsten

In overleg met onze adviseur functiewaardering en beloning willen wij een aantal informatiebijeenkomsten houden over het functiewaarderingssysteem.

Als je interesse hebt dan kun je ons een mail met jouw gegevens sturen naar: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Roel van Riezen
Bestuurder CNV Vakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid