Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Vernieuwde website en nieuwsbrief voor veilig en gezond werken

De sociale partners van de installatie- en isolatiebrancheshebben een vernieuwde website voor veilig en gezond werken gelanceerd: www.ii-mensenwerk.nl.

Digitale wegwijzer voor werknemer en werkgever  

De digitale Arbocatalogus is de wegwijzer voor elke werknemer en werkgever bij het implementeren of verder verbeteren van veilig werken. Alle instrumenten zijn overzichtelijk bij elkaar gebracht, actueel en eenvoudig te downloaden. De oplossingen en maatregelen sluiten direct aan op de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E). Veilig werken zorgt voor meer plezier in het werk, een betere bedrijfsvoering en betere prestaties.

De Arbocatalogus

In de Arbocatalogusvoor de installatie- en isolatiebranchesstaan afspraken over veilig en gezond werken. De catalogus is een hulpmiddel voor werkgevers en werknemers waarmee aan de Arbowetgeving kan worden voldaan. De Inspectie SZW controleert de naleving van deze wet en houdt daarbij rekening met de oplossingen uit de Arbocatalogus. De catalogus is daarentegen niet door de overheid gemaakt, maar tot stand gekomen door werkgevers en werknemers uit de branches zelf. Ook is de Arbocatalogus een instrument dat continu in ontwikkeling is. Daardoor zijn en blijven de oplossingen beter afgestemd op het werk in deze branches.

Aandachtsgebieden

In de Arbocatalogus voorde installatie- en isolatiebranches is er aandacht voorwerken (z)onder spanning, werken op hoogte, werken in kruipruimten en werken met gevaarlijke stoffen. Ook individuele aandachtspunten komen aan de orde, zoals langdurige hoge werkdruk, stress tijdens het werk, verkeerd tillen of veel dezelfde bewegingen maken. Ook hier worden concrete handvatten geboden.

Nieuwsbrief

Met de lancering van de website www.ii-mensenwerk.nlzal ook de nieuwsbrief opnieuw één keer per kwartaal verschijnen. In de nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de ontwikkelingen binnen de Arbocatalogus. Maar ook werkgevers en werknemers komen aan het woord en delen hun ervaringen met het inzetten van de verschillende instrumenten. Wil jij ook je ervaringen  met veilig en gezond werken delen? Laat het ons dan weten via info@ii-mensenwerk.nl. We komen graag bij je langs!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid