Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Uitvoering reorganisatie Chubb

Vandaag, donderdag 30 maart 2017, krijgen alle werknemers van Chubb Fire & Security te horen of jullie –kort gezegd- mogen blijven of weg moeten. De reeds aangekondigde reorganisatie is daarmee in gang gezet.

De vakbonden konden het in december 2016 niet eens worden met de werkgever over een sociaal plan. De werkgever bood in onze ogen te weinig. Na de stilte die er vervolgens was, is dit het eerste wat wij weer te horen hebben gekregen over de reorganisatie.

Vandaag ligt er dus bij iedereen een brief op de mat waar in kan staan dat je

- geplaatst bent in een functie en waar je geplaatst bent;
- boventallig bent;
- en als je boventallig bent, per wanneer je vrijgesteld bent van werk.

Er zullen 950 brieven gestuurd worden waarin staat dat deze medewerkers geplaatst zijn. 63 werknemers zullen een brief krijgen waarin staat dat ze boventallig zijn en of ze per 1 april, 1 mei, 1 juni of 1 juli zijn vrijgesteld van werk, 30 daarvan hoeven per 1 april al niet meer te werken. Daarnaast zijn er vacatures waar de boventallige werknemers met voorrang op mogen solliciteren.

Er zijn dus een behoorlijk aantal werknemers boventallig verklaard en die zullen een voorstel krijgen van de werkgever. Ben je langer dan een half jaar lid of in de periode van 7 december tot 20 december 2016 lid geworden van CNV Vakmensen, dan kun je dit voorstel laten nakijken door een jurist van ons. Je kunt je daarvoor melden bij CNV Info via nummer 030 751 1007 of via de e-mail info@cnvvakmensen.nl. Er zal je dan gevraagd worden om diverse stukken zodat je ze zo goed mogelijk kunnen helpen. Uiteraard kun je met je vragen ook bij mij terecht.

Waarneming Dolf Polders
Omdat Dolf Polders plotseling is uitgevallen, neem ik Chubb Fire & Security voorlopig waar. Ik ben te bereiken op j.tenbroeke@cnvvakmensen.nl en 06 53 68 33 39 (dinsdag, woensdag en donderdag).

Judith ten Broeke
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 53 68 33 39
E:  j.tenbroeke@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid