Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Uitnodiging ledenvergadering Wolter en Dros

Op 24 september is CNV Vakmensen ingelicht over het besluit van Wolter & Dros om voor 41 werknemers bij de locatie Groningen ontslag aan te vragen. De Centrale Ondernemingsraad heeft al vooraf aan het overleg met bonden (onder geheimhouding) geadviseerd.

Dinsdag 30 september zullen de mensen, waarvoor ontslag aangevraagd wordt, dit te horen krijgen in een persoonlijk gesprek. Wij gaan er vanuit dat er dan ook voorstel wordt gedaan om de ontslagprocedure niet af te wachten en eerder via een soort “contractje” te vertrekken. Dit contractje heet een vaststellingsovereenkomst.

 WIJ ADVISEREN JULLIE OM NIETS TE TEKENEN EN EERST ADVIES IN TE WINNEN BIJ DE BOND!

 Het Sociaal Plan, zoals voor de vorige reorganisatie is afgesproken, is van toepassing. Wolter & Dros geeft aan dat zij dit Sociaal Plan te duur vinden en wil deze niet verlengen. 

Hoe kijken wij tegen deze reorganisatie aan?


Wij vinden het opmerkelijk, dat er zo hard gesneden wordt in de organisatie in Groningen. Kijkend naar de aardbevingsproblematiek, de te verwachten extra werk van herstel en service werkzaamheden en nieuwbouw van woningen, dan is het opmerkelijk dat Wolter &Dros de banen in Groningen schrapt.

Daarbij stellen we vast dat de zorg die we bij de vorige reorganisatie hadden, dat werknemers in de toekomst als ZZPer kunnen terugkeren, bevestigd wordt. Er worden nu ZZPers ingezet op aangenomen klussen. Ons als bonden is niets gevraagd, enkel hebben we net als jullie een mededeling ontvangen. Dit is tegen de procedure van de cao in maar daar staan we niet meer van te kijken toch? 

Dus mijn vraag aan jullie zal zijn in hoeverre we bereid zijn om ons in te zetten voor behoud van deze werkgelegenheid! We zien het alleen maar afkalven bij Wolter & Dros en als je dinsdag te horen krijgt dat je mag blijven, dan is het afwachten wanneer we hetzelfde scenario weer uit de kast kunnen halen. Wellicht met een nog kariger Sociaal Plan.

Ik zou deze situatie dus graag met jullie willen bespreken en wel op:

Vanavond (Woensdag 1 oktober) om 19.30 uur op het regiokantoor van FNV Bondgenoten, Leonard Springerlaan 23 te Groningen.

In overleg met de kaderleden hebben we besloten dat leden de mogelijkheid hebben om collega’s die geen lid zijn, mee te nemen naar deze vergadering. Nogmaals wil ik benadrukken dat we adviseren om NIETS TE ONDERTEKENEN!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid