Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Stand van zaken Fabricom Offshore Services

Onlangs zijn vakbonden CNV Vakmensen en FNV Metaal bijgepraat door de manager OMS, mevrouw Zonneveld en de Sr. HR Officer, mevrouw Melrose. Wij informeren jullie graag over dit gesprek.

Vorig jaar zijn we nog aanwezig geweest bij een aantal personeelsbijeenkomsten waar de boodschap was dat Fabricom Offshore Services verkocht zou gaan worden. Dit als gevolg van een veranderende markt. Er was niet genoeg werk in de sector. Dit keer echter een andere boodschap: Behoud van werkgelegenheid! De intentie tot verkoop is ingetrokken. Dat is goed nieuws en daar zijn wij als bonden blij mee. Deze mededeling is ook op personeelsbijeenkomsten aan de medewerkers gedaan.

Het betekent wel dat er wat gaat veranderen. De organisatie zal aangepast moeten worden en dat proces is al in gang gezet. Er zal meer focus gelegd worden op Wind en daarvoor samenwerking met Fabricom Hoboken en om- en bijscholing voor offshore Wind. Er komt een operationeel centrum Wind in Den Helder. Hier vandaan wordt het werk verricht maar in nauwe samenwerking met Hoboken. Ook wordt er gekeken of mensen elders geplaatst kunnen worden, bij Engie of Fabricom of bij klanten. Er wordt ook een grotere flexibiliteit gevraagd door klanten, daar moet op ingesprongen worden. De flexpool was er al maar die is groter geworden.

Wij zijn blij met de ontwikkelingen en hopen dat het tot goede resultaten leidt. Als jullie nog vragen hebben dan kun je contact met mij opnemen.

Mede namens FNV Metaal bestuurder, Maria van den Born

Klazina Tulner                                                
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 22 48 62 74
E: k.tulner@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid