Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Sociaal plan Cofely Experts

Op donderdag 28 augustus 2013 zijn CNV Vakmensen, FNV Bondgenoten en De Unie door Cofely geïnformeerd over een voorgenomen reorganisatie bij Cofely Experts. Cofely heeft aangegeven afscheid te willen nemen van de activiteit Transporttechnieken.

Dit gaat in het minst gunstige geval helaas gepaard met 32 gedwongen ontslagen. In het meest gunstige geval worden de activiteiten overgenomen door een derde partij, waarbij het overgrote deel van de medewerkers zijn werk zal volgen.

Sociaal Plan

Om de sociale gevolgen, die gepaard gaan met de mogelijke reorganisatie, op te vangen hebben Cofely en vakbonden afgesproken het sociaal plan 2013 ongewijzigd te verlengen tot 31 december 2014. Dit is conform de afspraak gemaakt in het sociaal plan 2013.

Vaststellingsovereenkomst

In het sociaal plan is afgesproken dat Cofely het dienstverband met de bij deze reorganisatie betrokken medewerkers zoveel mogelijk via vaststellings-overeenkomsten zal beëindigen. Deze vaststellingsovereenkomst kunt u laten controleren door een advocaat, aangesteld in overleg tussen vakbonden en Cofely, die u door Cofely wordt aangeboden. Deze advocaat kan onder andere nagaan of de overeenkomst WW-proof is, of de berekende bedragen juist zijn en u adviseren over het wel of niet ondertekenen van de vaststellingsovereenkomst.

Ledenservice

Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van de diensten van CNV Vakmensen. Voor onder andere advies over uw vaststellingsovereenkomst, wel of niet instemmen met uw ontslag, informatie over het UWV kunt u contact opnemen met CNV Info, telefoon 030-7511 007.

Ik ga ervan uit u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben naar aanleiding van dit bericht dan verneem ik die graag. 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid