Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Reorganisatie Wolter & Dros

Begin juli hebben wij jullie via een nieuwsbrief geïnformeerd dat Wolter & Dros bezig is met het uitvoeren van een reorganisatie en dat deze reorganisatie niet gemeld is aan de vakbonden.

Omdat bij deze reorganisatie een forse aantal arbeidsplaatsen (ongeveer 300) verloren gaan, hebben wij bij Wolter & Dros aangedrongen om ons zo snel mogelijk uit te nodigen voor een gesprek. In dat gesprek willen we praten over de sociale gevolgen en het verbeteren van het sociaal plan, dat reeds is overeengekomen met de centrale ondernemingsraad.

Op maandag 15 juli 2013 is er een gesprek geweest tussen de vakbonden CNV Vakmensen, FNV Bondgenoten en de HRM-manager van Wolter & Dros, de heer Wasser. Daarbij is ons verteld wat de achtergronden zijn voor deze reorganisatie en welke maatregelen Wolter & Dros gaat nemen.

Als gevolg van de crisis is het werkpakket in de nieuwbouw en de service fors teruggelopen. Volgens de heer Wasser is Wolter & Dros genoodzaakt om een aantal maatregelen te nemen, waaronder een fors aantal medewerkers ontslag aan te zeggen. Het voornemen is om 300 arbeidsplaatsen te schrappen, waarvan
100 gedwongen ontslagen. Wolter & Dros heeft ons verteld dat zij bezig zijn om zoveel mogelijk boventallige medewerkers te herplaatsen binnen Wolter & Dros- bedrijven en bij het TBI-concern. Verder hebben wij ook begrepen dat het werk in de fabriek fors is teruggelopen en daarbij ongeveer 10 medewerkers ontslag is aangezegd. Voor deze boventallige medewerkers is al ontslag aangevraagd bij het UWV in Amersfoort door Wolter & Dros. Wij hebben de heer Wasser gevraagd om de ontslagprocedure bij het UWV uit te stellen totdat wij gesproken hebben over het sociaal plan. De heer Wasser heeft ons via de mail laten weten dat Wolter & Dros op vrijdag 19 juli een brief heeft gestuurd naar het UWV om de ontslagprocedure uit te stellen tot na de vakantie.

Omdat de directie tot 12 augustus met vakantie is, is er nog niet gesproken over de sociale gevolgen en het sociaal plan. Op donderdag 22 augustus is er een vervolggesprek tussen de directie en de vakbonden
CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten.

Zodra het gesprek heeft plaatsgevonden zullen wij jullie verder informeren door middel van een nieuwsbrief en ledenvergaderingen. Mocht je gedurende de vakantieperiode toch een voorstel van Wolter & Dros ontvangen om het dienstverband te beëindigen, dan adviseren wij je om niets te tekenen en zo snel mogelijk contact op te nemen met CNV Info 030-7511007.
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid