Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Overname Verkerk Groep

De vakbonden zijn geïnformeerd over het voornemen om de Verkerk Groep (Verkerk Elektrotechniek, Verkerk Service Systems, Verkerk Industrial Services te Zwijndrecht en Hoevelaken) over te nemen door Vinci Energies Netherlands B.V.

Er is een Besloten Vennootschap opgericht onder de naam Verkerk Groep B.V. (100% dochter van Vinci Energies Netherlands B.V.)

Onlangs hebben de bonden contact gehad met de directeur van de Verkerk Groep, waarin hij heeft bevestigd dat deze wijziging geen gevolgen heeft voor de arbeidsvoorwaarden van de betrokken medewerkers. De Wet overgang onderneming is in deze situatie van toepassing. Dit betekent dat bij een overname van rechtswege alle arbeidsvoorwaarden 1-op-1 en ongewijzigd overgaan naar de nieuwe werkgever. De arbeidsovereenkomst van de betrokken medewerkers wordt dus ongewijzigd voortgezet. Het is dus niet nodig een nieuwe arbeidsovereenkomst te tekenen. Mocht u wel een nieuwe arbeidsovereenkomst ontvangen, dan adviseren wij u dit juridisch bij uw vakbond te laten toetsen voordat u deze ondertekent.

Wij hebben ook begrepen dat alle medewerkers mondeling en schriftelijk op de hoogte zijn gebracht over de overname. Van de voorzitter van de or hebben wij begrepen dat de or positief advies heeft gegeven op de door hun ontvangen adviesaanvraag over de overname. Dit betekent dat de overname definitief is.

Wij hebben als vakbonden, CNV Vakmensen en FNV, aangegeven dat wij graag een gesprek met de directeur van Verkerk Groep en Vinci Energies Netherlands willen hebben. Wij willen graag van gedachten wisselen over de toekomst(visie) van Verkerk Groep B.V., de (mogelijke) gevolgen voor het personeel nu en in de toekomst, en andere zaken die voor de werknemers van belang zijn. Dit gesprek staat gepland op dinsdag 30 mei aanstaande. Uiteraard informeren wij u over dit gesprek.

Als u nog vragen heeft dan horen wij het graag.

Samen staan we sterker! Maak je collega lid!
Met meer leden staan we ook in de toekomst sterker. Dit is het moment om uw collega lid te maken van sterke en betrokken vakbonden. Voor juridische ondersteuning kunnen leden bij ons terecht. Lid worden kan altijd, bezoek onze website voor een lidmaatschap: https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden

Piet Verburg
Bestuurder
p.verburg@cnvvakmensen.nl
06-51667394

 

FNV Metaal
Elsa van der Kraats     

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid