Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Installatietechniek - Nieuws

Overgang Offshore act. Radio Holland naar STAR

Van de directie van Radio Holland hebben wij, CNV Vakmensen, vernomen dat de offshore activiteiten worden verkocht aan STAR. De voorgenomen overname is ook bij de SER gemeld.

Op grond van de cao metaal en techniek en de SER-fusiegedragsregels horen ook de bonden tijdig te worden ingelicht over dit soort transacties. Jullie directie heeft dit nogal laat aan ons kenbaar gemaakt. Ook was de informatie vertrouwelijk tot aan het moment dat jullie zijn ingelicht.

Wet overgang onderneming
Ons is verteld dat er ongeveer 42 werknemers over zullen gaan naar STAR. Al jullie arbeidsvoorwaarden gaan één op één over. Dat is wettelijk zo geregeld. We hebben begrepen dat STAR een bv opricht genaamd Bluestar Offshore BV, waarin jullie ondergebracht zullen worden. De regelingen in het personeelshandboek blijven van de toepassing en ook de cao voor de Metaal en Techniek zal van toepassing blijven. Ook, zo is ons verteld blijft jullie pensioen ondergebracht bij PMT. Kortom aan de arbeidsvoorwaarden verandert er in feite niets, zo is ons verteld. Wel zullen een aantal werknemers met een staffunctie te maken krijgen met een andere standplaats. Zij zullen t.z.t. overgaan naar Moerdijk. En voor de reisafstand een compensatie krijgen. Wat de compensatie zal zijn is ons niet verteld.

CNV Vakmensen heeft in een situatie bij een overname zelf nog wel wat vragen. Ons is verteld dat het voor jullie toekomstige werkgelegenheid beter is om bij STAR terecht te komen. Beter dan bij Radio Holland waar de offshore activiteit een beetje vreemde eend in de bijt is. Is dat feitelijk ook zo vragen wij ons dan af. Hoe wordt de nieuwe bv gefinancierd? Ons is verteld dat de aandeelhouder van STAR ook Parcom is. Dezelfde als bij Radio Holland. Wat ontvangt Radio Holland voor de offshore van STAR? Daar zijn wij ook nieuwsgierig naar. Als dat een goede prijs is, dan vinden wij eigenlijk dat ook het betrokken personeel wel mag meedelen in de opbrengst? In ieder geval kunnen we zoiets voorstellen. Hoe zit het werkelijk met jullie werkgelegenheid binnen STAR? Is er sprake van dubbelfuncties in de toekomst en hoe gaat STAR daar dan mee om?

Positie OR
De OR heeft inmiddels positief geadviseerd over de overname, begin juni al. Over het algemeen vinden wij het als bonden goed om voordat een OR adviseert contact ermee te hebben. Dat is helaas niet gebeurd.

Vragen en of opmerkingen? Juridische hulp?
Wij hebben verzocht om overleg met zowel directie Radio Holland en ook met Star, daar hebben wij nog geen antwoord op gekregen. Per 1 juli 2018 is de intentie om de overname te realiseren. Wellicht ontvangen jullie nieuwe arbeidscontracten. Als jullie vragen hebben en/of opmerkingen of je wilt een eventueel nieuw contract bij STAR door ons laten nakijken, neem dan contact op met ondergetekende.

Checken van contracten gebeurt bij CNV Vakmensen via CNV Info. Scan als je die nog hebt je arbeidscontract bij Radio Holland of RH Marine en je nieuwe arbeidscontract. En ook je laatste drie loonstroken. Mail dit naar: info@cnvvakmensen.nl.

Piet Verburg
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 – 51 66 7394
E: p.verburg@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid